sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ensimmäinen adventti

Annoin vihdoin adventin myötä itselleni luvan aloittaa joulunvieton. Tähän asti fiilistely on ollut pientä ja hillittyä, nyt se sitten lähtee lapasesta :D Otin kuunteluun kauan odottamani Raskasta joulua-kokoonpanon uutukaisen levyn Tulkoon joulu ja suunnittelen korkkaavani sen säilyneen viimevuotisen joulusuklaalevyn vielä myöhemmin illalla. Tuosta levystä muuten sen verran, että voiko mennä pieleen, kun ihanaääniset hevimiehet laulavat vähäeleisen akustisen musisoinnin kera? EI VOI. Harmistuin kyllä siitä, että maailmassa tuntuu olevan liian vähän tunnettuja joululauluja, sillä näistä kaikki taitavat olla poppoon aiemmilla levyillä, tai Jarkko Aholan joulutuotannossa. Silti etenkin riisuttu versio viimevuotisesta suosikistani Mielenrauhaa-kappaleesta lämmittää niin saamaristi. Jarkko on upein laulaja tällä planeetalla ja edellinen versio oli makuuni hieman liikaa tavaraa sisältävä, nyt on menty nappiin. Ehkä viuluista olisin hieman karsinut.

Joulunpunainen viime vuonna lahjaksi saatu kynttilä pääsi pöydälle.
 Olin loppuviikosta vanhempieni luona käymässä, ja minun levelilleni asti jouluhaksahtanut siskoni oli siellä myös. Ehdimme kyllä parissa päivässä intoilla jo vuoden tarpeiksi tulevasta juhlapyhästä. Sisko tuli parin viikon reissulta Brasiliasta, ja mitäpä muuta sain tuliaisiksi kuin ehdan joulusukan. Tämä minulta muuten puuttuikin joulukoristekokoelmasta! Ja kitchiyden taso on mitä sopivin.


Töissä joulu alkaa olla jo täysissä tohinoissa. Toin kotiin perinteisen hyasinttini, enkä taida koskaan tulla pääsemään irti sinisestä versiosta. Iskin sen purkkiin kera kanelitankojen ja söpön tonttu-ukkelin. Pitäisi alkaa hamstraamaan näitä jouluistutustarpeita kotiin, tajusin nimittäin, että minulla ei ole edes yhtään viherkasveilta vapaata asetelmakoria kotona! Olisi kiva, kun voisi vääntää omista tarpeista jokaiselle vuodenajalle (etenkin joululle) sopivat istutukset.


Kaupalle on tänä vuonna tulossa ainakin glitterisiä mehitähtiä, eli sellainen täytynee tuoda kotiin asti. Sopiva kimallus yhdistettynä hillittyihin ja luonnollisiin elementteihin, siinä on jouluistutus makuuni. Ehdin varmasti katsella tässä vajaan kuukauden aikana aika monta jouluasetelmaa kotonanikin, etenkin kun viikon päästä suurin osa kouluhommista alkaa olla takanapäin :) Juhlatunnelmat nousevat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti