tiistai 24. marraskuuta 2015

Tasan kuukausi

Tänään on enää tasan kuukausi aikaa jouluaattoon. Olen siitä outona pidetty tyyppi, että 24. päivä kutakin kuuta saatan sanoa ääneen (tai ainakin teen päänsisäisen huomion), että jouluun on näin ja näin monta kuukautta. Toiset määrittävät vuotta ihan normaalisti vuodenkierron mukaan, toiset vuodenaikojen vaihtelun tai vaikkapa oman syntymäpäivänsä, tämä on minun paheeni :)

Kävin tänään kaupungilla ostamassa parit puuttuvat lahjat, enää muutama pieni juttu hankkimatta. Hommat siis hyvällä mallilla. Tuosta ilosta kaivelin esille joulukoristelaatikkoni ja virittelin jouluvaloja esille. Kämppä on pienentynyt edellisvuosista ja se näkyy, kaikki valot saati kaikki koristeet eivät tänä vuonna pääse esille. On siis tehtävä rajanvetoja, mutta loput koristeet virittelen vasta joulukuun alkuun.


Olkkarinpuolen ikkunaan pääsi musta paperitähti, jota en muistaakseni ole aiemmin valoihin pukenutkaan. Minulla on vain yksi tähtien sisälle menevä valosarja, ja hopea on jostain syystä yleensä tähden värinä vienyt voiton. Miksiköhän. Harmittaa muuten hieman, kun tuo Turkuunkin hetkeksi tullut lumi sulaa taas pois, täältä kasikerroksesta oli kiva katsella valkoista maisemaa. "Makkariin" (sänkynurkkaukseen) päätyi metallinen tähti, joka löytyi joskus Yo-kylässä asumiseni aikana kuuluisasta kierrätyskatoksesta (RIP). Isäni vitsaili, että kaikki "uusi", mitä minulla tuohon aiikaan oli, oli oikeasti kaivettu roskiksesta eli tuolta kierrätyskatoksesta :) Tein kyllä parissa vuodessa sellaisia löytöjä...


Tässä valossa on ihan kunnon iso lamppu sisällä, joten se valaisee kivasti. Harmillista kyllä johto on tosi lyhyt eikä tähti yllä lähellekään sinne asti minne haluaisin, joten saatan vielä viritellä erilaisen version tilalle ja jättää tämän odottamaan toista asuntoa.

Orkideani ovat päättäneet piristää pimeää vuodenaikaa vääntämällä kukkaa. Valkoinen perhoskämmekän keiki lopetteli juuri edellisen kukintansa ja vääntää jo uutta vanaa. Tosi kiitollinen kasvatti tuo! Tänään myös reilusti nuppuja kehitellyt puikkokämmekkä avasi ensimmäiset kaksi kukkaansa. Tämä oli minulle täysi yllätys, sillä kuvittelin saavani kasvatella kaikkia muita orkideoja paitsi perhosia ihan vain viherkasveina.Olen siis töissä kukkakaupassa, ja tuon jatkuvasti leikkoja kotiin. Pitkään aikaan en ole kokenut sille tarvetta, kun omat kasvini vääntävät kukkaa niin ahkerasti. Ensimmäisten hyasinttien saapuminen alkoi kyllä hieman kutkutella, varmaan tuon viikonloppuna yhden kotiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti