keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Joulufiilisvaatteet

Joulufriikit, kertokaa etten ole sarjassani ainoa? Nimittäin sellainen, joilla tietyistä vaatekappaleista tulee heti joulufiilikset. Enkä nyt tarkoita sitä, että joulun alla tekee mieli pukeutua punaiseen (vaikka sitäkin lienee useammalla meistä havaittavissa), vaan siis ihan jostain muusta johtuvaa jouluisuutta. Itse omistan pari vaatetta, jotka minulle huutavat joulua. Tästä syystä ne päätyvät päälle tähän aikaan vuodesta useammin kuin muut.


Vanhin näistä vaatteista on Ellokselta aikanaan tilattu paita, joka puolipitkähihaisena ei ensimmäisenä tulisi mieleen jouluisista vaatteista. Tarkempi tarkastelu kiinnittää huomion kuitenkin porokuvioihin ja muuhun jouluiseen krääsään, mitä se kuvioinnissa tapahtuu. Pidän tätä kyllä ihan vuoden ympäri, mutta etenkin nyt.


Toinen paita on itseasiassa tämäpäiväinen ostos! Käännyin oikein takaisin kun tajusin, miten minua tämä on. Paita on ohutta neulosta ja tuollainen vedenvihertävän turkoosihtava (jos oikein vaikeaksi vedetään kuvailut). Tässäkin kuvio on tosi jouluinen, ja no minulle tosiaan nämä sinisen sävyt ovat jouluvärejä ihan täysin.


Viimeisellä paidalla vedetään niin ilmiöveriksi joulu että :D Tämän ugly christmas sweaterin toin Irlannista missä olin vaihdossa pari vuotta sitten, sillä siellä jouluneulekulttuuri on ihan erilaista kuin täällä. Tämän ostin Aldista, joka on Lidlin tapainen kausituotteitakin myyvä ruokakauppaketju. Paita maksoi noin seitsemän euroa, mikä on jouluneuleesta tosi kohtuullinen hinta. Poron nenä kimaltaa, mutta muuten tämä on vielä aika kesy ja jopa salonkikelpoinen. En silti viitsi tätä pitää kuin ihan joulualusaikana, esimerkiksi nyt on vielä ihan liian aikaista näin ilmeisen jouluiselle vaatetukselle...

Mielestäni jouluisessa pukeutumisessa ei ole mitään sen pahemmin väärää kuin joulukoristeissa. Jos kotikin puetaan jouluun, miksei siihen voisi pukeutua itsekin? Juhliin mentäessä osa juhlan fiiliksestä muodostuu laittautumisesta ja puunaamisesta, mutta ainakaan omassa joulunvietossani ei ole tapana pukeutua iltapukuihin. Näissä paidoissa yhdistettynä kivaan alaosaan ja koruihin (esimerkiksi itselläni löytyy kaulakoruosastolla lumihiutaletta ja poroa) tulee heti joulufiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti