lauantai 21. marraskuuta 2015

Maustetut ja paahdetut pähkinät

Tykkään kauheasti pähkinöistä, mutta maustamattomia ei oikeastaan tule syötyä. Mikä on sinällänsä harmi, koska maustetuissa on sokeria/suolaa ihan helkkaristi, ja toisaalta pähkinä itsessään olisi terveellistä. Selailin läpi netistä muutamia ohjeita omiin maustettuihin pähkinöihin, ja eikun menoksi.
 
 
Sovelsin valmiita ohjeita hieman. Pannulle päätyi ruokalusikallinen kookosöljyä ja teelusikallinen hunajaa, mutta suhde olisi voinut olla toisinpäin: ehkä hunajaa jopa vieläkin enemmän. Maustamiseen käytin kanelia ja suolaa, mutta molempien kanssa olisin voinut olla ronskimpi. Kannattaa siis maustaa vähän liiallisenkin oloisesti, että makua tarttuu.

Siinä ne nättinä pannulla ruskistuu.
Koko systeemiä siis ruskistetaan pannulla pari minuuttia, kunnes pähkinöihin on tarttunut väriä. Sitten niiden annetaan jäähtyä, mikäli huumaavantuoksuisessa kämpässä vain malttaa (itse en malttanut). 


Hyvää! Seuraavalla kerralla lisään tosiaan sekä hunajan että mausteiden määrää, koska tykkään aika voimakkaasta mausta. Itselläni oli Lidlin pähkinäsekoitus kaapissa, mutta huomasin etenkin manteleiden toimivan tässä harvinaisen hyvin. Saksanpähkinän maku taas on sen verran voimakas, että sitä en jatkossa käyttäisi. Mutta jos haluaa tehdä esimerkiksi pikkujoululahjoja itse ja päästä tosi helpolla, niin tässä laiskan ihmisen versio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti