maanantai 16. lokakuuta 2017

Kylpypommit pukinkonttiin

Arkistoihini oli jäänyt viime joululta vielä julkaisemattomia kuvia joululahjapajani osalta! Innostuin väsäilemään melkoisesti hittituotteeksi nousseita kylpypommeja sekä lahjaksi että itselleni. Kylpyammeen puutteesta johtuen pääsin testailemaan omiani kokonaiseen kylpyyn asti vasta taannoisella Saksan reissulla, sillä olin toivonut hotellilta ammeellista huonetta. Olen aikaisemmin testaillut näitä myös jalka-ja käsikylpyinä, ja niihin tarkoituksiin nämä ovat yhtä mainioita.


Netistä löytyy paljon erilaisia kylpypommiohjeita, joista sovelsin itselleni sopivat versiot. Tein kahta erilaista, piparminttua ja laventelia. Piparminttuun tyhjensin minttuteepusseja ja öljynä käytin kookosta, lisäksi siihen tuli vielä merisuolaa ja soodaa. Valinnaisena osana kippasin seokseen vielä vihreää väriainetta, jonka tarpeellisuutta voi kukin itse arvioida.


Seos rupeaa kuplimaan melko rivakasti, josta ei kannata säikkyä - sooda se siellä vain reagoi nesteen kanssa. Sama tapahtuu laajemmassa mittakaavassa, kun kylpypommi tulee käyttöön veteen.

Laventeliseen versioon laitoin öljyksi oliivia, hajuaineina toimivat murskatut laventelin kukinnot (itse kuivattamiani) sekä laventeliöljy. Loppupeleissä tykkäsin itse enemmän piparmintuista, sillä niissä kookosöljy kosteutti ihanasti ihoa jättämättä kumminkaan kylpyammetta tai ihoa samalla tavalla öljyiseksi kuin oliiviöljyyn tehdyt. Jatkossa teen siis pelkällä kookoksella.


Painelin osan seoksesta keksimuotteihin, jotka sain siskoltani joskus lahjaksi. Näistä tuli siis käsi-ja jalkakylpyjä, joita meni myös työkavereille jouluviemisiksi.


Kuten kuvista näkyy, laventeliset siniset eivät oikein asettuneet muotteihin yhtä nätisti kuin vihreät. Tein isommat kylpypommit silikonisiin muffinssivuokiin, ja olisi ollut järkevää täyttää koloset massalla kokonaan. Nyt ne jäivät aavistuksen pieniksi. Kylpypommit kannattaa kuivattaa kunnolla huoneenlämmössä, ja sitten sulkea ilmatiiviisti eri tuoksuiset omiin purkkeihinsa. Uskoisin näiden olevan aika tykätty lahja, sillä kaupoissa kylpypommit maksavat maltaita. Ja onhan näiden kanssa lilluttelu sellaista arjen luksusta, jota moni ei harrastaisi kuin näiden saamisen jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti