sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Sininen glögi ja glögimietteitä

Kun kuulin uudesta sinisestä Suomen teemavuoden glögistä, oli aivan selvää, että sitä tulisi päästä maistamaan. Marjat ja etenkin siniset sellaiset ovat makuuni, ja testailen muutenkin joka vuosi mahdollisimman paljon uusia glögejä. Onneksi kaupasta löytyi näitä tölkkejä jo nyt hyvissä ajoin, ettei tarvinnut jäädä jännäilemään pitkäksi aikaa.

Siniset marjat-glögin kaverina halvoista normaaliglögeistä lempparini.
Mitähän tuosta nyt sanoisi. Periaatteessa en odottanutkaan, että parin euron glögipurkki herättäisi mitään suuria tuntemuksia. Maussa oli mausteita, mutta makuuni niitä olisi saanut olla lisää. Lisäksi marjaisuus ei jotenkin päässyt esille niin hyvin kuin sen olisi mielestäni pitänyt. Tämä on näitä mehuglögejä, joita voi juottaa vieraille, kun haluaa olla muka panostanut, mutta ei raaski ostaa mitään hienoja glögejä.

Yleisesti ottaen olen tänä syksynä ehtinyt juomaan glögejä jo jonkun verran, eikä Marli edelleenkään ole mikään lemppareihini kuuluva. Olin siskoni luona Tampereella kyläilemässä flunssa päällä, ja lähikaupan ainoa vaalea glögi oli juurikin Marlin. Etenkin flunssanenän kanssa olisi ollut ihan sama juoda mehua. Makuni glögin suhteen on selkeästi mausteistunut vuosi vuodelta, ja nyt tykkäisin varmaan juoda ihan niitä kaikista mausteisimpia versioita. Odotan innolla, että terästetyt glögit saapuvat tämän vuoden osalta Alkoon. Tähän asti olen syksyn mittaan nautiskellut vaalean glögini usein terästettynä valkoviinillä, mikä on kyllä tosi hyvä yhdistelmä. Pitäisi hakea punaisellekin juomalle kaveriksi oma viininsä, joku kunnon marjaisa ja mausteinen :)

Tälle vuodelle mielessäni siintäviä testattavia joulutuotteita löytyy vielä paljon, etenkin karkkiosastolta. Myös valmis vaaleiden pipareiden taikina kiinnostaa, sillä en muista koskaan syöneeni vaaleita pipareita! En ole mikään villi pipari-ihminen, joten vaalea versio niistäkin voisi sopia suuhuni paremmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti