torstai 1. joulukuuta 2016

Turun nuoren teatterin Joulupukki ja noitarumpu sekä joulumarkkinatunnelmaa

Viikonloppu oli Turussa virallinen joulukauden aloitus, sillä eri puolilla kaupunkia alkoivat jouluiset markkinat, torit ja myyjäiset. Kaksi kävelysiltaa saivat jouluisen ilmeen joulukuusin ja valoin. Lisäksi olin varannut jo elokuussa teatteriliput siskon ja tämän poikaystävän kanssa Turun nuoren teatterin versioon Joulupukista ja noitarummusta. Mistä aloittaisin..:)

Eli teimme joulukierroksen kaupungilla ihastellen samalla monia eri kohteita. Kävin näyttämässä kahvila Qwenselin sisäpihan vierailijoille, ja päädyimme ottamaan asukuvia siskoni blogiin. Pihapiiri itsessään on aivan ihanan mennyttä aikaa henkivä, ja minulle menneen maailman jouluisuus on sitä parasta jouluisuutta. Hieman kynttilälyhtyä ja havua niin that's it.
Kuljimme yli kävelysillan, joka oli tosiaan kuorrutettu kuusin. Ihana tuoksu! Pimeässä sillan valaistus erottui paremmin edukseen ja varmasti kokonaisuus oli silloin hienompi, nyt idea oli hyvä mutta toteutus tuntui vähän vaisulta. Ehkä se olisi kaivannut lisää jotain.
Kävimme ihastelemassa myös perinteistä Vanhan suurtorin joulumarkkinatapahtumaa ehkä Suomen näkyvimmin jouluisella sijainnilla: Brinkkalasta kuitenkin julistetaan joulurauha, joten siellä ajatukset kääntyvät väkisin jouluun. Tunnelma oli mukava ja myytävät tuotteet perinteisiä käsityötuotteita. On hyvä, että näitä markkinoita ei ole vielä pilattu metrilakun kaupustelulla sun muulla turhalla, asiaankuulumattomalla krääsällä.

Maalaistytön mieltä lämmitti torille tuodut lampaat, joita pääsi rapsuttamaan. Ihania! Eläimet kuuluvat kyllä ehdottomasti jouluun.Sitten se näytelmä. Teatterissa ei tietenkään saa kuvata, mutta yritän sen sijaan kertoa. Nuoren teatterin näyttelijät ovat sananmukaisesti nuoria ja lapsia, mikä huoletti itseäni - mitä jos mennään koulujen joulunäytelmätasolla? Huoli oli aiheeton, sillä näyttelijät olivat nuoresta iästään huolimatta tosi hyviä! Naureskelin useampaankin otteeseen ja jopa yleisön lukuisat lapset jaksoivat katsoa näytelmää tosi hyvin. Myös pienen tilan lavastus oli toteutettu luovasti, mutta erityiskiitosta annan onnistuneesta puvustuksesta. Tontut eivät olleen kliseisen amerikkalaisia punanuttuja, vaan enemmän lappilaisia. Aivan kuten samaa nimeä kantavassa animaatiossa. Joulutunnelma välittyi varmasti vähemmänkin joulusta intoileviin yleisön jäseniin. Kokonaisuutena onnistunut esitys!


Tein viime viikolla pitkästä aikaa reissun kirpparille, ja löysin muutamia kivoja jouluisia asioita. Kiva, että myyjät ovat tarttuneet joulusesongin mahdollisuuksiin, joulutavara menee varmasti nyt paljon paremmin kuin kesällä.

Keräilen Aku Ankan jouluteemaisia kirjoja, niissä on niin kiva joulun henki.

Puinen kynttelikkö jonka pohjassa luki made in Finland. 1,5e.
Joulukukkasaralla olen kunnostautunut vasta hankkimalla siskolleni joulukukan, kuten tein myös viime vuonna. Tänä vuonna hän halusi joulutähden valkoisena, siihen sopi nätisti minulla kauan käyttämättömänä lojunut peltinen ruukku. Toimiva kokonaisuus mielestäni. Ensi viikolla palaan kukkakauppahommiin, jolloin alan varmasti inspiroitua myös omista kukistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti