torstai 17. marraskuuta 2016

Sokoksen ja Ikean joulu 2016

Kävin tänään pitkästä aikaa kaupoilla muutenkin kuin ruuanhakutarkoituksessa, tämä oli ensimmäinen varsinainen joululahjojen ostoon keskittyvä reissu. Oli kiva huomata, että kaupat olivat alkaneet pukeutua jouluun vähitellen, ilmeisesti marraskuun puoliväli teki muutoksen suuremmassa mittakaavassa. Monessa paikassa onkin jo tänä viikonloppuna joulukauden avajaisia.

Siirrytään sitten Sokokselle. Siellä joulu oli tänä vuonna monivärinen, etenkin turkoosi/petrooli/mikälie sinertävä oli yllättävän suuressa roolissa. Myös valkoinen ja vaaleanharmaa olivat mielestäni melko hyvin esillä, toki myös ihan perinteistä punaista löytyi. Kokonaisuus oli silti tyylikäs, ehkä hieman glitterinen ja hienostuneen kimaltava.Myös suursuosikki ruusukulta on siirtynyt jouluun, ja miksei lämmin metallinväri sopisi juhlapyhiin.


Sokoksen jouluosasto ei yllättänyt minua juuri, joten en jaksanut jäädä sinne pidemmäksi aikaa kuvia nappailemaan. Aika sellaista perusturvallista osastoa.

Ikean joulua olin odottanut, vaikka nettisivujen perusteella mikään joulutuote ei napannut tällä kertaa. Sama toistui myymälässä, inspiraatiokodit olivat laitettu kivasti jouluisiksi mutta itse tuotteet olivat vähän mitäänsanomattomia. Tuoksukynttilöissä sesonkituoksut olivat kivoja, mutta kynttilähamsteri jätti ne tällä kertaa väliin. Lahjapaperit olisivat olleet hauskan simppeleitä ja vähän erikoisempia, kuten allaolevasta kuvasta käy ilmi. Minulla on kuitenkin vanhastaan tarpeeksi paperia.
Kuten näkyy, Ikean joulu on tosi perinteistä punaisen ja valkean liittoa ja skandinaavista suht pelkistettyä tyyliä. Siellä täällä oli pieniä ripauksia sinistä, lähinnä joulupapereissa. Ei oikein tehnyt mieli ostaa mitään, tuntuu että kaikki oli nähty jo moneen kertaan. Ostoskassiin löysi tiensä vain nippu sesongin kausituoteservettejä omiin valmistujaisiini, jotka pidän pikkujouluteemalla viikkoa ennen joulua. Kummastakin kaupasta mukaani tarttui hieman joululahjaa, mutta ei joulupuolelta.

Vielä penkomatta kauppojen joulupuolista on Stockmannin jouluosasto, joka on joka vuosi se kaikista makein erikoisuudessaan ja monipuolisuudessaan. Moni on tuntunut olleen siihen tänä vuonna pettynyt, pidän silti peukkuja pystyssä että siellä on jotain jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti