keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulu kukkakaupalla

Palasin 3kk harjoitteluni jälkeen takaisin normaaliin osa-aikatyöhöni eli pieneen kukkakauppaan. Opinnot on nyt suoritettu, gradu on tällä hetkellä painossa ja viimeisiä opintosuorituksia odotan vielä tälle viikolle saadakseni tutkintotodistusanomuksen pian liikkeelle. Eli ohi on!

Jännitin hieman, että miten sidonta sun muut ottavat tauon jälkeen sujuakseen, mutta näemmä vuosien kokemus istuu aika syvässä :) Joulukukat ovat tietysti vallanneet lähes koko liikkeen ja tonttuja kurkkii joka hyllyn välistä. Työpaikallani luotetaan melko perinteisiin kasveihin, sillä asiakaskunta ostaa juuri niitä. Usein olemme ottaneet myyntiin jotain mielestämme aivan ihanan erikoista, joka jää sitten käsiin. Siispä joulun tarjonta tähän mennessä on ollut samaa kaavaa noudattavaa. Jaan tässä kuvilla hieman tämänhetkistä tarjontaa, jossa ei toki ole vielä kaikki jouluksi tuleva ruukkukukka.


Glitter-tulilatva on perinteinen, mutta ei kuitenkaan. Itse en veisi tulilatva ikimaailmassa kotiin, mutta glitterisen version voisin jopa huolia. Valkea ja kimalle tuovat myös mieleen uudenvuoden, ja toisaalta sopivat myös hyvin pikkujoulukaudelle viemisiksi. Kaikkihan eivät voi sietää kasveissa mitään "luonnotonta" käsittelyä, meikälle glitter ja lumihuntu ovat ne mistä jopa tykkään :)


Lamosalali on kuin sisälle tuotava ruukkupuolukka. Metsäisen ja luonnollisen ystävien valinta, joka miellyttää tänä vuonna silmääni poikkeuksellisen paljon. Tuntuu, että metsäteema on melko pinnalla tänä vuonna, ja etenkin kaikenlaiset havupuut tuntuvat olevan suosiossa.  Lamosalali on kiva jonkun korkeamman kukkivan kanssa, tai miksei ihan vaikka pienen havupuun kaverina metsämaisemassa.


Glittermehitähdet jakavat nekin mielipiteitä. Kaupallamme niitä menee vuosittain, ja nämä ovat meille eri muodoissan jokavuotinen myyntiartikkeli. Vein tämmöisen muutamia vuosia sitten jopa omalle mummolleni, mutta ihan perinteisimmät ihmiset eivät näistä välttämättä innostu. Toisaalta monelle ei-joulukukkaihmiselle glittermehiruusuke voisi olla hyvä valinta, sillä se on kuitenkin melko moderniin jouluun sopiva. Eikä välttämättä edes överijouluinen.


Tietysti kukkakaupat ovat tähän aikaan vuodesta jo valmistautuneet erilaisin istutuksin ja asetelmin. Yleinen asetelmakukka on hyasintti, johon huomaan kiintyneeni vuosi vuoden jälkeen ihan yhtä vahvasti. Lempiväriäni en edelleenkään osaa päättää. Siinä missä kukkakimput ovat yleensä hallittuja ja harkitun oloisia, voivat istutukset olla luonteeltaan huolettomampia: pari kukkaa purkkiin, hieman sammalta ja joku kiva tikku koristeeksi ja siinä se on. Överihelppoa ja miljoonia mahdollisia variaatioita. Vuosittainen pulma onkin se, että mielikuvitus laukkaisi vielä kukkienkin loputtua...


Amaryllis on aina yhtä suosittu. Perinteisen punaisen lisäksi minun työpaikkani valikoimissa on vaaleanpunaista sekä kerrottua valkoista versiota. Huiskulan amaryllikset ovat kolmivanaisia, joten amaryllis on tosi kestävä kukka, mikäli jokainen kukkavana vieläpä kukkii eri aikoina. Nämä ovat varmasti niitä näyttävimpiä joulukukkia.

Jokaiseen amaryllikseen on vedetty värillinen paketointinaru varteen, jotta asiakas näkee tulevien kukkien värin.Jouluruusu tuntuu nousseen suosioon, eikä sen voittokululle näy loppua. Sekä lehdettömiä että lehdellisiä versioita näkyy saapuneen kaupalle, mutta olen itse ehdottomasti vehreän lehdellisen kannalla. Tummanvihreä lehti nostaa kukat jotenkin ihan eri tavalla esille.

Harmikseni moni tukun kasveista on sellaisia, että niitä saa vain isoina levyinä. Siksi kukkalaatuja on pienissä kaupoissa usein vähemmän, vaikka kauppa ottaisi mielellään muutaman kaikkea. Menen itsekin valkkaamaan osan omista joulukukistani puutarhamyymälään, jotta saan juuri haluamani kasvit. Meidän kaupan joulutilaukset kun on hoidettu jo aikapäivää sitten, niin en päässyt käyttämään sananvaltaani tänä vuonna :) Päässäni on vasta suuntaviivat siitä mitä haluan, mutta luultavasti tiedän haluamani heti kun se osuu silmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti