sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lahjat työkavereille, kerhotäteille, opettajille jne.

Jokaisella tuntuu olevan muutamia näitä ns. mahdottomia lahjahankintoja, eli lahjoja ihmisille, joita pitää jotenkin muistaa, mutta joita ei oikein tunne. Esimerkiksi työ, harrastukset, puolison suku tai lasten kautta tunnetut ihmiset voivat kuulua tähän sakkiin. Velvollisuus on, mutta tehtävä tuntuu ihan mahdottomalta. Jotain yleispätevää, mutta ei liian. Entä jos lahjansaaja on laihiksella, allerginen, ei käytä alkoholia jne? Koriste-esineissä sun muissa maku ei yleensä täsmää, lisäksi kukista ei välttämättä tykätä.

Omalla kohdallani pyrin minimoimaan nämä turhat lahjottavat. Työpaikalla on kuitenkin ollut tapana muistaa muita pikkuisella lahjantapaisella, ja olen aiemmin vienyt lähinnä makeaa (suklaasuukkoja, itsetehtyjä marenkeja jne.), enkä oikein meinannut keksiä että mitä tänä vuonna. Nuuskin Ikeassa ihania mansikantuoksuisia kynttilöitä, jotka tulivat lasikupin kera. Ostin siis sellaiset sekä kovia kääreellisiä karkkeja Espanjasta, kun jokainen nyt saa niitä peruskonvehteja ihan tarpeeksi. Kuvasta ei oikein saa selvää kun muistin kuvata vasta sellofaaniin käärimisen jälkeen, mutta oikein nättejä paketteja ja mielestäni kivoja lahjoja - nämä kun saa kulumaan, eikä niitä tarvitse kaapeissa säilöä (ellei lasikippoa ota uusiokäyttöön kynttilän palamisen jälkeen. Paketoidessa tällaisia lahjoja suosin aina sellofaania, koska siitä näkee heti paketin sisällön ja onhan se nättikin.Mutta mitä kuuluikaan hyasintilleni viikon ulkomaanreissun jälkeen? Sehän oli lähtenyt avautumaan kivasti, joten ajattelin heittää sen kylmään vaatekappiin tuoksi ajaksi. En oikeasti uskonut, että se olisi vielä kukalla kun palaan, mutta mitäpä vielä:


Ihan täydessä kukassa vielä tänä aamuna! Olen juuri junassa matkalla joulunviettoon, enkä millään hennonut jättää tuota kotiin. Se päätyi siis joulupuskani kanssa matkaan kohti pohjoista. Tein eilen töistä lähtiessäni mukaani kimpun sillä periaatteella, että katson valikoiman ja valkkaan itseäni miellyttävät kestävät kukat. Sen voin sanoa, että lajivalikoima muistuttaa taas aika paljon kahta edellistä vuotta...

Turkukin sai tänä aamuna lumipeitteen, tuli heti oikea joulutunnelma! Etelässä ei muistaakseni olekaan ollut valkoista joulua pariin vuoteen, ja valtaosa ihmisistä kuitenkin haluaa lunta juhlaansa. Itse odotan innolla sukulaispoikien kanssa pulkkamäkeen pääsyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti