tiistai 2. joulukuuta 2014

Koristeet taas esillä

Päädyin odottamaan aina 1. päivään asti joulukoristeluiden kanssa. Jotenkin tällä kertaa oli tosi vaikea saada mitään ideoita koristeluihin, kun kämppä on jo niin täynnä kaikkea koristelua ja olen juuri saanut mielestäni kaiken niinkuin pitääkin - sitten vielä änkeämään ylimääräistä roinaa joka puolelle...Noh lopulta päädyin sijoittamaan koristeet muutamiin paikkoihin keskitetysti:


Puuhellaa käytämme tosi harvoin, joten sen päälle on turvallista kerätä punainen hahmokavalkadi. Punaiset sydänvalot ovat ihanat, mutta jatkuvasti katseltuina alkavat käydä silmiin, joten nekin pääsivät tähän.

Tuikkureki on mielestäni hauska.

Ripustin karkkikepit hormin reunoihin.

Olkkarin lipaston päällä oli valmiina kaksi betonipöllöä, häkki, peura sekä tuikkuja, joten ne saivat nyt vain muutamia lisäyksiä.

Elloksen lumiukko on ihana.


Harrastan aika vähän joulutekstiilejä tai muitakaan vuodenajan mukaan vaihtuvia tekstiilejä, johtuen säilytystilan puutteista. Tässä mummolta saamani vanha joululiina.

Elloksen paneeliverhot sai joskus parilla hassulla eurolla, mielestäni tosi kauniit eikä överijouluiset.

Löysin koristelaatikosta sinne säilömäni jouluruukun, johon hyasintti pääsi. En muistanut tällaisen olemassaoloa...

Olohuoneen pöydällä on aina kokoelma tuikkuja vanhalla tarjottimella, nyt ne saivat vähän kimaltavaa ketjua, lumipalloja sekä pienen pyörivän enkelituikun.
Tykkään kauheasti kaikista kauniista ja yksityiskohtaisista kuusenkoristeista. Ongelmat: meille ei mahdu joulukuusta ja nätit koristeet ovat välillä hinnakkaita, etenkin jos ostaa kerralla irtokoristeita isomman satsin. Olen ratkaissut pulman muutaman vuoden ajan sillä, että ostan vuosittain yhden vähän hienomman koristeen, jotka sitten aikanaan pääsevät oman taloni kuuseen. Olen pitänyt sellaista linjaa, että hankin vain hillittyjä koristeita väritykseltään, joko valkoisia tai hopeita, jotta ne sitten aikanaan käyvät yhteen. Muuten voin tuunata kuusta vuosittain erilaiseksi värikkäillä halpispalloilla ja köynnöksillä.

Pieni käsipeili on Tiimarista alennusmyynnistä, ei maksanut muistaakseni kuin alle euron.

Tämänvuotinen koristeeni tuli vastaan Sokoksella. Vaatimaton läpinäkyvä lumihiutale on mielestäni jouluun sopiva, tykkään kaikista lumeen viittaavista koristeista muutenkin.

Tämän ostin viime vuonna Irlannista, jossa muuten joulukoristevalikoimat olivat jotenkin paljon kivemmat kuin Suomessa. Otin lähipäivinä tämän ostosta myös pöllötatuoinnin, joten tämä muistuttaa aina tuostakin kokemuksesta.

Ensimmäinen vuosikoristeeni oli Stockalta, jossa oli sinä vuonna hirveästi kaikkia ihania lintukoristeita. Tämä häkkilintu on niin sievä, vaikka sen häkki onkin hieman vino. Tämä oli kallein koristeeni, muistelen viittä euroa hinnaksi.
Tänä vuonna lähdin vuosikoriste mielessä Stockalle ja Sokokselle heti kun kuulin niiden nostaneen jouluroinat esiin. Olin kuitenkin pettynyt, kun en löytänyt mitään makuuni sopivaa. Tänä vuonna kivoja pöllökoristeita olisi runsain mitoin, mutta yhden omistavana en kokenut sellaista haluavani. Hiutale löytyi myöhemmin "vahinkoreissulta" ohimennen Sokokselta, ja se oli heti siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti