maanantai 12. marraskuuta 2018

Uusia tuulia joulusisustukseen

Olen aiemmin kirjoitellut siitä, miten ostan vuosittain yhden spesiaalin kuusenkoristeen, joka voi olla vähän kalliimpikin. Vain yhden. Näin saan erityisen kivoja koristeita, vaikka en laitakaan niihin kerralla hurjia summia. Harmikseni aikeeni ostaa tämänvuotinen koriste häämatkalta Kreikasta jäi aikomukseksi, sillä en vain löytänyt joulukoristeita kohteestamme. Spesiaaleista koristeista erityisen spesiaaleja tekevät tietysti ostopaikat ja hetket, ja kuusessamme näkyykin elämäni kulku: yksi koriste on ostettu vaihtoaikanani Irlannista, toinen valmistujaislahjaksi saadulla lahjakortilla Stockalta ja kolmas Tiimarin loppuunmyynneistä. Kuusta koristellessa ja katsellessa on kiva muistella menneitä vuosia ja yleensä ajan kulkua. Pitäisi saada aikaiseksi kirjoittaa jokaisen koristeen taustatarinat nyt kun ne vielä muistan, ettei koristeiden karttuessa muisti alkaisi heiketä yksittäisten killuttimien kohdalla.

Työpaikalleni on tosiaan tullut koristeita jatkuvalla syötöllä, ja erään koristeen nähdessäni tiesin heti, että tämä on saatava.


Lasinen käpy on melko isokokoinen, ja siinä on hopeista glitteriä. Väri on juuri sopivan neutraali vuosikoristeideni sarjaan, sillä haluan tuoda kuuseen värit niillä ns. bulkkikoristeilla, joita hankin isommissa sarjoissa halvalla. Sain kävystä myös henkilökunta-alennusta, joten tämä ei verottanut kukkaroani kovin monen euron edestä. Raahasin juuri häämatkalta isoja männynkäpyjä kotiin, ja kertoessani miehelleni ostaneeni taas yhden kävyn hän oli että niinpä tietysti :) Vitsailemme sillä, että minä hilaan joka paikasta lähinnä luonnosta löydettyjä asioita. Kotiamme koristaakin mm. kaksi ulkomailta löytynyttä eläimen pääkalloa...

Toinen viimeaikojen hankinta on uusi matto, johon ihastuin ollessani äitin seurana mattoja etsimässä. Harvemmin ihastukseni löytyvät alelaarista poistohintaan ja vieläpä ihan vahingossa, joten tällä kertaa kävi lykky! Iso matto päätyi olkkariin, ja onhan se nyt superjouluinen ihanalla, vanhanaikaisella tavalla. Olinkin etsiskellyt jo jonkun aikaa korviketta työhuoneemme rumalle matolle, joten olohuoneesta uutuuden tieltä siirtynyt matto pääsi sinne. Olohuone alkaa näköjään muuttua vähitellen punertavaksi, mutta se ei näin marraskuun puolivälissä haitanne. Saa nähdä, koska alan vaihtelemaan vielä jouluverhoja.


Sen verran olen laitellut joulua sisälle, että ripustin valotähden ikkunaan. Marraskuu on taas tuntunut erityisen synkältä ja pimeältä, ja valojen lisääminen tuntuu suunnilleen elintärkeältä. Pitääkin vielä viritellä valoja ajastimilla muuallekin, kun ei tuo päivä tunnu tänäänkään valkenevan missään vaiheessa.


Nyt kun kuusenkoriste on ostettu, niin tuskin ostan tälle vuodelle enää uusia joulukoristeita. Toivottavasti vihdoin ensi jouluun mennessä pääsemme muuttamaan vakituiseen taloomme, johon alan sitten hankkia niitä niinikään vakituisia jouluverhoja, kuusenalusmattoja sun muita. Tosin olen menossa ensi viikolla käymään Keskisellä, jossa tunnetusti on joulukamaa aivan helkkaristi. Tiedä vaikka sortuisin siellä johonkin, tai sitten joulun jälkeisissä aleissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti