keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Keskisen joulua

Käyn Keskisellä vähintään kerran vuodessa, koska se sijaitsee lyhyen matkan päässä mummolastani. Viimeisin vierailu ajoittui eiliselle, ja omalla ostoslistallani oli lähinnä joululahjakamaa ja karkkia. Lapsuudestani Keskinen on muuttunut siinä, että nykyisin siellä ei oikein enää jaksa kierrellä: liian suuret etäisyydet, liian sekava pohja ja liikaa kaikkea. Enää en edes yritä katsella vaatteita sieltä niinkuin tein aina ennen, vaan kuljen lähinnä muutaman täsmäostotuotteen perässä.

Keskisen joulumaailmaa mainostetaan noilla seuduilla paljon, ja itse olin ainakin tämänvuotiseen melko pettynyt. Toki keskellä myymälää sijaitseva jäämaailma on ihan komea, mutta näin keskellä viikkoa se tuntuu vain puitteilta, jossa joskus ehkä tapahtuu jotain jännää.
Itse jouluinen ostospuoli oli laajuudessaan (tai sen puutteessa) minulle pettymys. Ensinnäkin sen sijaintia sai todellakin etsiä, sillä se tuntui olevan vähän kuin piilotettuna. Eikö sesonkituotteiden kuuluisi olla keskellä myymälää näyttävästi, jotta heräteostoja tulisi tehtyä mahdollisimman paljon? Sinänsä tavaraa oli kyllä paljon, mutta Keskisen ja mainostamisen laajuuden mittapuussa ei päästy ihan toivottuihin sfääreihin. Kiertelin osastoa kauan, ja löysin muutamia omaa silmää miellyttäviä juttuja.

Tavaran värit olivat kivan monipuolisia, ja tuotteita oli muutenkin todella laidasta laitaan. En kuitenkaan suosittelisi lähtemään tuonne asioikseen, sillä tarjonta ei nyt ihan mahdottoman loistokas ollut. Omaan ostoskoriini lähti lumisadepallo, jollaista olen omaa silmääni sopivana ja budjettiini sopivana versiona etsinyt valehtelematta vuosikaudet.


Kaunis pöllö, luonnollisella tavalla koristeellinen alaosa, kevyesti leijaileva lumi ja säilykepurkin muoto, voiko enempää pyytää. Hintaa oli alle seitsemän euroa.

Ostin Keskiseltä myös läjän joulukarkkia kotiin, sekä karkkituotteita pukinkonttiin. Tein muutamaan pakettiin karkkirekiä, jotka ovat olleet tekolistalla jo kauan. Teippasin polkakepit kiinni alimpaan pastillirasiaan, ja muut ovat vain pellavanarun varassa. Olisin valinnut näihin jotain erityisempiä karkkeja, mutta tiedän saajien olevan enemmän peruskarkkien ystäviä.


Ostin samalla reissulla myös ensimmäisen joulukukkani, kun näin Lidlissä hyasintteja lasimaljakoissa euron hintaan. Tässä pilkottaa vain ihan aavistus vihreää, joten saa nähdä, koska tämä kukkii...Valitsin väriksi tällä kertaa vaaleanpunaisen, mutta luulen ostavani myös valkoisia tänä vuonna.


Sää on vihdoin ottanut suunnan kohti talvea. Minulle auringonpaiste tuntuu tekevän erityisen hyvää, sillä kauan jatkunut harmaa pimeä on väsyttänyt aivan mielettömästi. Oli ihanaa ajaa tänään huuruisten maisemien läpi halki maan. Tässä aamuinen näkymä mummolamme ikkunasta:

2 kommenttia:

  1. Oi minulla pisti heti silmään tuo valkoien yksisarvinen hevonen mitä myynnissä :) No liian pitkä matka lähteä hevosta hakemaan. Ihana idea tuo karkkireki, tuota ideaa voisikin hyödyntää näin joulunalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän hankala sijainti tuo ellei ole tosiaan jotain muuta asiaa Tuurin suunnille :) Eikun karkkireen idea jatkokehittelyyn, tuo on kyllä siitä hyvä että voi muokata juuri saajan makuun sopivan!

      Poista