tiistai 6. marraskuuta 2018

Halloween ohi, nyt on joulu!

Tänään koitti se päivä, kun vihdoin laitoin Jouluradion soimaan arkisten pyykinpesujen ja muiden touhujen taustamusiikiksi. Panttasin tätä halloweenin jälkeiselle ajalle, ettei joulufiilis iske liikaa. Liekö sattumaa, että ensimmäisenä biisinä soi juurikin oma lempparibiisini, eli Tonttu. Ei sentään Jarkko Aholan tai J.P Leppäluodon versiona, se olisi ollut jo liioittelua...Ainakaan selaimessa tuo uusi Jouluradion sivusto ei tunnu toimivan kovin hyvin, ja etenkin kanavien välinen hyppiminen takkuaa tosissaan. Lisäksi sivusto ei aina suostu lataamaan lainkaan. Toivottavasti ongelmat vielä korjaantuvat, tai joudun tyytymään omaan jouluiseen Spotify-listaani.

Meillä oli siis halloweenina bileet, joita valmistelin useampana päivänä leipomisen, siivoamisen ja asujen valmistamisen merkeissä. Tykkään panostaa tähän juhlaan kunnolla eikä niin, että koristeluiksi riittää pari hassua hämähäkkiä. Meillä oli kurpitsaa, seittiä, kynttilää ja vaikka mitä. Tämä oli myös ensimmäinen vuosi, kun kaiversin kurpitsan. Oli kivaa puuhaa!


Appelsiinicupcake suklaakakkakuorrutteella. 
Lakritsikakku, johon löysin ilokseni irtokarkkilaarista harvinaisen sopivia karkkeja aina aivoista lähtien.


Kuvan otti siskoni Venla Kekäläinen.
Myös eläimet olivat (ihmisten näkökulmasta) halloweentunnelmissa. Koira sai hippiasun, ja Kepponen-nimiselle mustalle lampaalle on tuskin mahdollista kuvitella sopivampaa juhlaa kuin karkkien ja kepposten juhla.


Sain myös vihdoin ja viimein koristeltua terassin talviseen asuun talvikukkien muodossa. Ostin kesän aleista uudet polyrottinkiset amppelit rumien valkoisten tilalle, ja kissojen ja koirien kanssa etsityt sopivanväriset callunat pääsivät niihin kera katajanoksien. Olisin halunnut kolmiväristä callunaa, mutta sitä ei enää ollut missään. Kuvista poiketen löytämini versio on enemmän violettia kuin pinkkiä, johon lopulta tyydyin. Samaa callunaa on myös korkeassa "saman sarjan" ruukussa koristekaalin ja pienen kuusen kaverina. Kurpitsan kaverina pöydällä on lisäksi ruukku, johon tyrkkäsin kuusentaimen sammaleen keskelle. Kiva, simppeli ja luonnonmukainen istutus. Ja mikä parasta, ilmainen.Halloweenin siivoilu asunnosta tuntuu vähän tympeältä, kun ei oikein ole mitään sesonkikoristeita, mitä laittaa esille ennen joulua. Syksyinenkään ei oikein inspiroi enää. Joulua aion laittaa vasta joulukuun vaihteessa. Ainoa mitä olen tähän mennessä vaihtanut jouluisempaan on puhelimen taustakuva, kun kiva kuva tuli netissä ihan muussa yhteydessä vastaan:


Harrastavatkohan monet muutkin sesongin mukaisia taustakuvia, epäilen...Nyt jatkan sopivan joulukalenterin googlailua, sillä koira on tällä hetkellä ruokakuntamme ainoa kalenterin omistava! Lisäksi aion tänään aloittaa joululeffakauden tutkimalla Netflixin tarjontaa.

2 kommenttia:

 1. Onpas ihana taustakuva! 👍
  Minä aloittelin joulukoristelua jo noin kuukausi sitten. Ensin vähän valonauhoja, sitten vähän punaisia tekstiilejä, tuikkuasetelmia jne. Sitten myöhemmin taas vähän lisää, ja vasta lähempänä joulua enemmän tonttuja ja jouluisimpia juttuja. Näin voi kätevästi venyttää joulukoristelukautta syksympään. ✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin hyvä keino! Eikä muutkaan pääse häiriintymään siitä että joulu alkaisi liian aikaisin, kun "näähän on vaan talvitekstiileitä, kaamosvaloja jne" 😁

   Poista