sunnuntai 13. joulukuuta 2015

VPK-talon joulumyyjäiset ja kauppatorin joulu

Jokajouluisiin perinteisiini kuuluu VPK:n joulumyyjäiset. Tarjolla on vuosittain hirveät määrät käsitöitä (etenkin neulottuja villaisia), leivonnaisia sun muuta. Myös asiakasta on runsain joukoin kiertelemässä.

Näkymät yläparvelta.


Minulle jonkinlaiset myyjäiset kuuluvat jouluun, ja etenkin VPK on ympäristönä tosi kiva sellaisille. Tuli jouluinen fiilis :)

Moni turkulainen on varmaankin käynyt katsastamassa kauppatorin joulukojut. Tarjolla kaikennäköistä, mutta suosittelen poikkeamaan etenkin seppien kojuilla vilkaisemassa taottuja koruja. Mahtavia!


Tänään kävin myös ihan ajan kanssa katsomassa Wiklundin joulunäyteikkunan. Siellä on tänä vuonna ihanan yksityiskohtainen nukkekoti, jossa on joulunvietto käynnissä.

Jopa viinikellari löytyy!


Lisäksi ikkunassa on Nonna-tyttö, jonka tarina kuuluu nonstoppina kaiuttimista. Perinteinen kaupunkilaiskoti on tosi yksityiskohtaisesti tehty ja kaunis.

Hiiri on löytänyt pähkinäherkut.
 Vielä paluu sinne VPK:lle. Yleensä tulee ostettua jotain pientä, koska pääpaino on minulle ollut katselemisessa. Lisäksi joululahjaostokseni ovat näin myöhäisenä ajankohtana jo tehty, mutta niitäkin tuolta kyllä saisi ostettua. Myyjäispäivänä tämä oli viimeinen, ja moni myyjä laittanut heti aamusta osan tavarastaan alennukseen. Ostin naurettavan halpaan neljän euron hintaan parin villalapasia itselleni. Saman hintainen oli myös lyhytvartinen sukkapari, joka päätyy äidin lahjasäkkiin.Käsittääkseni monelle vanhemmalle käsitöitä tekevälle mummelille nämä myyjäiset ovat tapa päästä eroon vuoden aikana väkerretyistä käsitöistä, joita tehdään lähinnä ajankuluksi ja omaksi iloksi. Siksi hinnat ovat usealla myyjällä ihan polkuhintoja. Toki moni osaa myös ottaa ns. kohtuulliset hinnat tuotteistaan, etenkin jos kyseessä on vaikkapa monimutkaisesti koristellut pitkävartiset villasukat. Mutta siis sekä meille budjettiostajille että enemmän luksusta kaipaaville löytyy kyllä jotain.

Vielä loppuun haluaisin jakaa idean vaikkapa joululahjaksi, kyläviemisiksi tai ihan omaksi iloksi. Olen itse syönyt mysliä koko pienen ikäni, mutta kyllästynyt niiden tylsyyteen ja sokeroitujen myslien epäterveellisyyteen. Oman myslin tekeminen on naurettavan helppoa. Osassa ohjeista pähkinät, siemenet ja muut paahdetaan uunissa, mutta itse totesin tykkääväni ihan "raa'asta" tavarasta. Yksinkertaisuudessaan haetaan kaupan kuivahedelmä-ja pähkinähyllyltä kaikkea kivaa ja sekoitetaan ne purkkiin. Omassa versiossani on tällä kertaa ainakin valmis pähkinäsekoitus, banaanilastuja, kuivattua karpaloa, rusinaa, kookoshiutaletta, kurpitsan- ja auringonkukansiementä sekä kuivattua taatelia.

Tätä sotkua on sitten helppo heittää aamuisin viilin tai jukurtin päälle. Takuulla tietää mitä tuote sisältää, ja on terveellistä! Pähkinät ja siemenet pitävät kokemusteni mukaan melko pitkään nälkää, joten etenkin aamupalaksi ihan loistava tuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti