lauantai 22. joulukuuta 2018

Kun talvipäivä seisahtui

Pakanallinen ihminen kun olen, niin pakanallisten ja muinaissuomalaisten juhlapyhien vietto alkaa tuntua entistä enemmän omalta. Keskitalven juhla, yule, eli varhainen joulu, on ajoittunut juuri talvipäivänseisauksen tienoille. Vielä nykyihmisestäkin tuntuu hämmästyttävältä, että nyt se aurinko on kaikista vähiten näkyvissä. On vaikea kuvitella, millaisia ajatuksia talvipäivänseisaus on tuonut tieteistä tietämättömiin ja taikauskoisiin menneisyyden ihmisiin. Tänä vuonna täysikuu on tuonut mukanaan purevan pakkasen keskitalven juhlintaan, ja toisaalta ihana puuterilumi ja paikoin kurkkinut aurinko valaisevat muuten pimeintä vuodenaikaa huomattavasti.

Tein kuvapostauksen meidän taloutemme kuulumisista näin vuoden lyhimmän päivän kunniaksi. Tästä mennään vain valoa kohti, ja hiljennytään vähitellen joulunviettoon. Odottelen vieläkin postin ylimääräisissä kuljetuksissa omaa joululahjaani, jonka tilasin jo aivan riittävän hyvissä ajoin...Harmittaa, jos nimenomaan jouluteemainen lahjani saapuu vasta joulun jälkeen.
Huiskulan amaryllikset tuntuvat tänä vuonna normaalia isokukkaisemmilta! Etenkin vaaleanpunaiset ja punaiset ovat aivan valtavia.

Tämä kaipasi juurelle väriläikän kukkien aukeamisen jälkeen, onneksi oli näitä glitterjoulutähtiä.

Töistä saatu kirvainen jouluruusu, jota olen sumutellut mäntysuopavedellä. Sijaitsee pimeimmässä nurkassa kaukana muista kasveista, etteivät ne pirulaiset siirry muihin kasveihin.


"Tuleekohan se Pukki jo?"

"Varmasti tuo herkkuja kun oon ollut hyvä poika!"
Joulunalusviikot olivat kiireistä aikaa töissä, ja yritän vielä palautua siitä hulinasta. Tein tänään kotona joulusiivouksen jo suurimmalti osin, ja saaristolaisleipätaikina on parhaillaan liinan alla kohoamassa. Ensimmäinen satsi rocky roadia katosi parempiin suihin äärettömän nopeasti, vaikka tein muka ison erän. Kokeilu oli ensimmäiseni, mutta teen sitä varmasti jatkossa useinkin. Tosi monipuolinen herkku! Huomisen hommiin kuuluu vielä jouluisen kakun leivonta. Hiljennyn nyt joulua viettämään, oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua 2018 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti