lauantai 29. joulukuuta 2018

Joululahjana yllätysboksi itselleni

Olen aloittanut uutena perinteenä sen, että ostan itselleni jouluna ja synttäreinäni jotain spesiaalia lahjaksi itselleni. Sellaista, mitä tekisi mieli ostaa, mutta en raaskisi muuten. Viime synttäripäivänäni olin juuri ottanut korviini reiät, ja siitä innostuneena tilasin lahjaksi kullatut korvikset. Tuollaisia muutamissa kymmenissä euroissa pysytteleviä tuotteita, mitkä eivät kaataisi budjettia, mutta joiden ostoa miettii pariin kertaan.

Tämän vuoden joululahjaksi valikoin jo varhain loppukesästä syksyllä Harry Potter -teemaisen monthly subscription boxin. Kyseessä on siis sellainen tietyn teeman alle mahtuva laatikollinen yllätystuotteita, joita tilataan yleensä joko kertabokseina tai jatkuvana tilauksena, jolloin saa uuden laatikollisen tavaraa kerran kuussa. Olen aikaisemmin tilannut alennetulla hinnalla kaksi kauneusteemaista meikkiboksia, ja hyvä kokemus niistä innosti tähän tänä vuonna. Olen löytänyt Pottermaailman ikään kuin uudelleen nyt aikuisiällä, vaikka en ole koskaan varsinaisesti poistunutkaan Tylypahkasta henkisesti. Erilaisia aiheeseen liittyviä bokseja oli netissä suuri määrä, ja katselin valehtelematta kymmeniä unboxing- eli laatikonavausvideoita selvittääkseni, mikä olisi se kivoin. Valitettavasti jo kauan aikaa sitten valitsemani firma kärsi toimitusongelmista pitkin syksyä, joten suunnitelmani muuttui. Lopulta päädyin tilaamaan Geekgearin joulun spesiaaliboksin, jota oli saatavilla vain rajoitettu erä ja vieläpä normaalia halvempaan hintaan. Tilasin samasta firmasta heidän peruskuukausiboksinsa myös siskolleni, ja miehelleni vielä yhden nörttikamateemaisen.


Itselle tilattaessa näissä bokseissa on se selkeä etu, että lahja on yllätys itsellekin! Yleensä sisällöstä annetaan joitain vinkkejä, ja esimerkiksi vaatteita sisältävässä vaatekoko kysytään tilausta tehtäessä. Potterboksit sisältävät poikkeuksetta vaatteista ainakin t-paidan, samoin valtaosa erilaisista nörttibokseista. Omastani kerrottiin tilausvaiheessa vain, että siellä on jouluteemaista tavaraa, joista yksi on juuri t-paita ja toinen printti, jonka lisäksi siellä on koottuna 4-6 edellisten kuukausien bokseissa tullutta tuotetta. Firman boksien avaamisvideoita katsoneena tiesin suunnilleen, mitä odottaa. Tilausvaiheessa kysyttiin paitakoon lisäksi oma tupa, ja osa tuotteista valikoitiin omaan tupaan liittyviksi. Eli siis Tylypahkan neljästä oppilastuvasta valittiin joko Rohkelikko, Korpinkynsi (minä), Puuskupuh tai Luihuinen. Oli mahdollista valita myös satunnainen tupa, mutta sitähän ei kunnon potterfani tietenkään tee ;)

Siskoni ja mieheni lahjat saapuivat jo reilusti ennen joulua, kun taas omani viipyi ja viipyi. Sanoin puolitosissani ääneen, että aivan varmasti paikallinen posti kusee niin, että paketti on minulla vasta ensimmäisenä arkipäivänä joulun jälkeen. No niinhän siinä kävi. Olin kuitenkin paketista tosi innoissani, ja kannatti olla!


Boksi sisälsi tavaraa paljon enemmän kuin kuvittelin. Lisäksi videoita katsoessani jokaisessa boksissa oli aina jotain, mistä en itse olisi tykännyt. Tässä boksissa valehtelematta kaikki tavara oli mielestäni vähintäänkin ihan kivaa ja sellaista, mitä en heittäisi kiertoon. Katsoin tämänkin boksin saatuani muiden videoita ja kommentteja tavaroista, ja kaikki olivat saaneet osalti ihan eri tavaraa. Selkeästi oltiin hyödynnetty mahdollisuus laittaa kaikki vuoden jämätavarat kiertoon, mikä on kyllä todella fiksua. Itseäni ei haittaa saada ns. vanhaa tavaraa, jos sitä saa edullisesti enemmän kuin normaalisti. Tämä oli kyllä mainittu jo tilaussivulla, joten aikaisempia bokseja tilanneille tilaaminen oli tietoinen riski saada kaksin kappalein tiettyjä tuotteita.

Boksissa oli peräti kolme vaatekappaletta, joista t-paidan Ihmeotukset-printti oli mieleeni. En ole Ihmeotusten fani siinä missä Pottereiden, mutta kylläpä nekin samaan taikamaailman kuuluvina hyväksyn pukimiini. Toivoinkin erityisesti saavani mustan paidan, sillä työpaikallani on musta pukukoodi. Toisena tuotteena oli tupariippuvainen huivi, eli sait oman tupasi värein ja vaakunoin koristellun huivin. Samaa teemaa toistivat myös sormikkaat. Kumpikaan näistä ei sinänsä ole mikään huippulaadukas tuote ja huivi on lyhyydessään hankala käytettäväksi talvitakkien kanssa, mutta kyllä näitä silti aion pukea ylleni.


Tämän Bellatrix-taulun näin jossain videossa aiemmin, ja halusin tämän itselleni niin kovasti! Kuinka sattuikin. Figuurit tulivat sattumanvaraisesti mikä kellekin, ja omani on Dumbledore. En ole figuurien suurin ystävä, mutta kai tällekin löytyy tulevaisuudessa paikka fanituotteideni joukosta.

Lisää printtejä, joista tykkään. Myös postikortti oli tosi kiva. Boksissa oli onnekseni taikasauva, ja se oli firman suunnittelukilpailun voittajan tuotos, jonka olen senkin nähnyt jo aiemmin videoilla. Hagrid-printti, tupa-aiheinen joulusukka, huivi ja paita taisivat olla ainoat boksin pysyvät tuotteet, ja kaikki muu olivat satunnaisia. Tykkään myös tuosta pienestä luutafiguurista, ja avaimenperä pääsi heti autoni avaimiin. Koska I'd rather be at Hogwarts sopii niin hyvin esimerkiksi työmatkojen motoksi.

Lootassa oli tosiaan paljon tavaraa, ja sen hinnaksi jäi postikuluineen alle 30e. Harkitsen vakavasti ensi vuodenkin Geekgearin jouluboksin tilaamista, kun kerran tämänvuotinen oli näin iloinen yllätys. Myös siskoni ja mieheni bokseissa oli kivaa tavaraa, mutta tämä omani taisi viedä voiton. Ehkä tilaankin jo huhtikuisille synttäreilleni seuraavan boksin jostain toisesta firmasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti