lauantai 5. tammikuuta 2019

Pari vinkkiä joulualeihin

Ei ollut varsinaisesti tarkoitus lähteä alemyynteihin, mutta pari piipahdusta kaupoissa ovat tuottaneet alelöytöjä ihan vahingossa. Ainoa tarkoituksellinen reissu oli päiväystuotteiden hamstraus ruokakaupasta: heti pyhien jälkeen kaupassa oli laputettua lihaa niin maan pirusti, että nyt on pakastin aivan täysi. Tietenkään ihmiset eivät hanki kinkun lisäksi lihoja joulun aikana yhtä reilusti kuin muulloin, mutta eivätkö kaupat osaa varautua määriin riittävän hyvin, vai onko lihaa vain jostain syystä tuotettava niin runsaasti pitkin vuotta. Samapa tuo, mutta alebongarille tämä tietää isoja säästöjä. Ostin myös pari joululaatikkoa pakkaseen, että on sitten helppoa ruokaa tiedossa jossain vaiheessa kevättalvea.

Joululöytöni ovat kaikki Tokmannilta, jossa -50% alet muuttuivat nopeasti -70%:iin asti. Kuusenkoristearsenaalimme on suhteellisen pieni, joten ostin setin punaisia pieniä palloja ensi vuotta ajatellen. Pitkään hankintalistalla olleet kuusenalusmatto ja joulupukin säkki löytyivät nekin sieltä, sekä nippu tarroja ensi vuoden korttiaskarteluun. Koko pino ei montaa euroa maksanut, ja olivat juuri sitä mitä halusinkin. Ehkä tuo pukin säkin naru voisi olla vähemmän heppoinen, mutta se nyt on vaihdettavissa. Ensi vuoden korttien teemaväriksi taisikin valikoitua sininen ihan noiden tarrojen perusteella...Näiden ostosten lisäksi tilasin H&M:n alesta uudet käsipyyhkeet, kun meillä nyt olevat ovat aikalailla aikansa eläneitä ja värjäytyneitä. Homen puolella oli tosi paljon kaikkea kodinjuttua alennuksessa nyt, ainakin normaaliin verrattuna. Ehkä kodinlaiton sesonkiaikoja ovat eniten syksy ja kevät, joten väliaikana toisinajattelija voi hyödyntää halvat poistohinnat. Myös yksi joululahja ensi vuodelle lähti ostoskoriin, eli nyt on virallisesti aloitettu myös tämän vuoden joululahjojen ostelu! Tekisi mieli ostaa lahjoja jemmaan jo enemmänkin, jos jotain sopivaa vain sattuisi tulemaan vastaan. Katselin hieman myös vaatepuolta, mutta niiden tilaaminen jäi ihan kun tarvetta millekään ei oikein nyt ole.

Tokmannin aleissa oli sekin kiva puoli, että kahdessa käymässäni myymälässä oli loppuja joulukukkia ota tästä -kylttien kera. Toisesta otin nupullisia hyasintteja ja toisesta pari joulutähteä, vaikka en niiden ystävä olekaan. Toin myös töistä "ohikukkineen" (eli missä ensimmäinen kukkavana lopetti kukintaansa) amarylliksen. Nyt eivät joulukukat sitten todellakaan lopu kesken uudenkaan vuoden puolelta.


Jotenkin ei ole vielä yhtään sellainen fiilis, että tekisi mieli siivota joulua kotoa pois. Aikomuksena on ollut keräillä tänään koristeita vähitellen laatikkoon. Kuusesta en osaa luopua vielä hetkeen, ja toisaalta koirankin on käytännössä asunut sen alla joulusta asti:


Kävimme uuden vuoden tienoilla katsomassa mieheni sukua peräti kolmen kyläpaikan verran. Saimme kumpikin anopilta käsityönä tehdyt heijastimet, minä corgin ja mies lampaan. Kuinka nappiin osuivatkaan.


Josko nyt keräisin hieman niitä koristeita pois, niin vähittäinen luopuminen joulusta pääsisi vihdoin alkamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti