tiistai 21. marraskuuta 2017

Pikkujoululahjana joulukuun selviytymispaketti

Ensi viikonloppuna olen ensimmäistä kertaa vuosiin pikkujouluissa, jossa jaetaan pikkujoululahjat. Tilanteeni on tällä kertaa huomattavasti helpompi kuin monelle, sillä tunnen hyvin kaikki kyseisiin juhliin tulijat. Lahjan valikoiminen oli erittäin helppoa. Helpoimmallahan näissä pääsee, jos vaan sortuu johonkin simppeliin kuten suklaaseen tai joulukoristeisiin. Näissäkin voi tosin mennä vikaan, mikäli saajan maku on jotenkin erilainen kuin valtaosan väestöstä. Itse vein opiskeluaikana pikkujoululahjaksi nätin pienen lumisadepallon, josta saaja ei sitten tuntunut tykkäävän yhtään. Samaisilta kekkereiltä sain itse muistaakseni jotain vihreää teetä. Ihan kiva idea, mutta vihreä tee on ainoa tee, jota en juo. Kyseinen litku meni siis silloisen poikaystäväni kurkusta alas.

Ostin valinnanvaikeutta helpottaakseni tämänvuotisen lahjan ihan vaan paikallisesta S-Marketista. Moni aliarvioi juuri normaalien pienten ruokakauppojen potentiaalin lahjojenhankintapaikkoina, mutta niistähän saa pientä mielikuvitusta käyttämällä lahjat ihan kenelle tahansa. Satsi yksittäisiä erikoisempia oluita isälle, joulukukka ja konvehtirasia mummolle, villalankaa ja askartelutarvikkeita käsityöhenkiselle äidille, meikkejä ja kauneustuotteita teinitytölle, läjä sarjakuvalehtiä teinipojalle ja leluja lapselle.


Valikoin pikkujoululahjan joulukuun survival kit -henkisenä. Tällä teemalla on oikeastaan tosi helppo toteuttaaa ihan mikä tahansa lahja: esimerkiksi juuri synttäreitään viettänyt äitini sai minulta ja siskoltani talvea vihaavana ihmisenä talven survival kitin, johon kuului pieni pullo Bayleysia, suklaalevy, rannan tuoksuinen kynttilä (jep..) ja sisätossut. Tämän teeman lahjaan saa helposti huumoria joko korttiin kirjoitetun tekstin tai saatesanojen muodossa, jotta lahjan saaja tajuaa, mikä on lahjan punaisena lankana toimiva ajatus.

 Budjettina pikkujoululahjassa oli viisi euroa, joten useamman tavaran hankkivalle yksittäisen tuotteen hinnan on oltava hyvin pieni. Olisin ottanut ihan halvimman suklaakalenterin, mutta vanhassa pikkujouluja viettävässä kaveriporukassamme on heitelty aikanaan sen verran paljon Muumi-läppää, että Muumi-kalenteri oli pakko-ostos. Lisänä lahjassa on klassinen valkoinen pöytäkynttilä (koska jouluun vaan kuuluu elävä tuli) sekä tähtisadetikkuja. Niitä voi sitten poltella vaikka vuodenvaiheessa. Mielestäni onnistuin lahjassa tosi hyvin, ja ottaisin tämmöisen pikkujoululahjan todella mielelläni vastaan. Aikuisille lahjojen on kiva olla "kuluvia" eli sellaisia, etteivät ne jää lojumaan kaappien perukoille. Kuluvien lahjojen toimivuus tuntuu muutenkin kasvavan sitä mukaa, mitä vanhempi lahjan saaja on - kun kaikkea on jo kertynyt nurkkiin pölyttymään, niin kivoja kulutustavaroita voi silti antaa hyvällä omallatunnolla lahjaksi. Kaikista ihanin viiden euron budjettiin mahtuva lahja olisi toki omin käsin tarjousvillalangasta neulotut sukat, mutta siinä taas kokopolitiikka olisi hieman hankala toteuttaa toimivaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti