maanantai 20. marraskuuta 2017

Luumu-glögijuustokakku

Äitilläni oli eilen synttärit, joten tilanne vaati leipomista. Omassa kirjanmerkkipalkissani oli jo vuosia pyörinyt ohje luumujuustokakusta, jossa on glögikuorrute. Muokkasin ohjetta hieman helpompaan muotoon, ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Kakusta tuli todella jouluisen makuinen, mutta se ei ollut kuitenkaan överimakea. Jopa ei-niin-suuri makeanystävä poikaystäväni santsasi reilunkokoisen palan. Kakkua tulee tällä ohjeella paljon, eikä lopputulos ole semmoinen lättänä juustokakku, joita ohjeista yleensä isoon vuokaan tehtäessä tulee.


Jouluinen juustokakku

- pohjaan 200g piparia ja 75g voita, sulata voi ja murskaa keksit ja levitä vuoan pohjalle. Anna olla jääkaapissa hetki.
- juustokakkukerros: vatkaa 0,5l kermaa, sekoita paketti (200g) maustamatonta tuorejuustoa ja purkki (250g) rahkaa. Sekoita sitten purkki luumumarmeladia, puolisen desiä sokeria sekä 2tl vaniljasokeria. Liota 8kpl liivatelehtiä ja liuota kuumaan veteen, sekoita nauhana kakkumassan joukkoon. Kaada vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
- kiille: liota ja liuota 5kpl liivatelehtiä desiin kuumaa glögiä, sekoita 5dl:aan kylmää glögiä. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä.

Kakun voisi jouluksi koristella esimerkiksi vihreiden kuulien puolikkailla tai raastetulla suklaalla. Tämä ohje jää meillä varmasti käyttöön jatkossakin, sen verran simppeli ja hyvä se oli.

Kuten näkyy, vuoka tulee ihan ääriään myöten täyteen.
Vielä loppukevennyksenä: mitä saadaan, kun otetaan selkeästi liian monta kertaa lyhyen ajan sisällä muuttanut jouluihminen, joka on vihdoin oppinut priorisoimaan muuttoprosessissa ensimmäisenä uuteen asuntoon muuttavat tavarat? Niinhän sitä kuvittelisi, että ensimmäisenä viedään esimerkiksi siivousvälineet tai ruokaa, mutta tässä on totuus...


....jep, eli ostin joulun tärkeimmän ostoksen, ja se pääsi jo uuden talouden seinälle! Pitäähän sitä jotkut prioriteetit olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti