keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Korttiaskartelua

Aloittelin joulukorttien askartelun jo varmaan syyskuussa tai jopa elokuussa, mutta jätin homman kesken. Jatkoin touhujani tänään tekemispulan iskiessä. Jotenkin korttien askartelu ei ole ollut tänä vuonna niin ihanaa kuin muina vuosina, en tiedä mistä johtuu. Vanhoilla materiaaleilla mentiin, että liekö sitten kyllästyminen vain iskenyt. Toisaalta en raaski antaa hyvien matskujen mennä hukkaankaan, joten käytän mielummin nämä vanhat pois pyörimästä. Ensi vuonna sitten jollain freessillä idealla!


Tänä vuonna tein kortteja vähän, vain niille keiltä itsekin saan kortin tai ketkä kuuluvat muuten lähipiiriin. Harmillisesti esimerkiksi omassa kaveripiirissäni korttienlähettelyperinne ei ole oikein koskaan lähtenyt liikkeelle, ja odotankin saavani postitse ehkä vain muutaman kortin ja nekin sukulaisilta.

Olen useampana vuonna tehnyt jokaisesta kortista uniikin, ja tällä linjalla meinasin jatkaa tänäkin vuonna. Hoksasin kumminkin, että vuosikausia kaapissani pyörinyt paketointipaperi on sen verran nättiä, että sille soisi näkyvämmänkin roolin kuin vain lahjan päältä pois revittävän paperin osan. Leikkasin paperin jämät talteen, ja tein niistä kortteja. Kuinka en ole tajunnut aikaisemmin, miten älyttömän nättiä paperia tämä on!


Tykkään juuri näistä korteista jotenkin erityisesti. Kulta on alkanut pikkuhiljaa hiipimään käyttämieni värien joukkoon sekä korteissa että muualla, vaikka olen ollut aina voimakkaasti hopean kannattaja. Kullan kanssa luonnolliset ja neutraalit värit toimivat tosi hyvin, siksi tästä korttisarjasta tuli varmasti oma suosikkini.


Osa korteista oli sekä kooltaan että muodoltaan erikoisia, sillä tein vaikka millaisia kulmikkaita jättikortteja. Useisiin kortteihin käytin mainoslehdistä leikattuja kuvia, jolloin niiden muodon kanssa sai olla luova. Usein korteista tuleekin heti hieman spesiaalimpia, kun niissä rikotaan jollain tavalla totuttuja kaavoja. Mielestäni kortista pitäisi henkiä jouluinen fiilis eikä se saisi sekoittua liikaa muihin kortteihin, mutta esimerkiksi värien suhteen toivoisin korttien lähettäjiltä rohkeutta. Mielestäni esimerkiksi postauksen ensimmäisen kuvan joulukukkakortti toimii tosi hyvin, vaikka värityksessä onkin erittäin ei-jouluista vaaleankeltaista. Kokonaisuus on kuitenkin lämmin ja arvokas.

Ihmettelin suuresti lähikauppani joulukorttivalikoimia: oikeasti runsaasti erilaisia, ja vieläpä kivoja kortteja! Kauas on tultu niistä ajoista, kun jokainen valmis kortti tuntui olevan ihan hirveä tonttujen sekamelskainen mummelikortti tai hengellisen ankea. Nyt olisin ihan helpolla saanut juuri omaan makuuni sopivat kortit ihan tavallisesta ruokakaupasta, ja näin aikaisin. Vaikuttavaa.

Vielä eräs pieni paljastus näin joulun alla: minusta tuli joulunalussesongiksi joulukorttimyyjä pop up -korttimyymälään! En vielä tiedä lainkaan, millaisia kortteja tulen myymään tai kuuluuko liikkeen valikoimiin mitään muuta. Mutta voitte kuvitella, että lähes kaikki kortit aina itse tekevälle jouluihmiselle tuo homma osuu kuin nappi silmään. Odotan erittäin innolla tulevaa työtäni, ja postailen varmasti tunnelmakuvia töistä. Pian sen näen, millaista hulabaloota ostoskeskuksessa oikein on jouluruuhkissa noin niinkuin myyjän näkökulmasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti