perjantai 23. lokakuuta 2015

Oodi Fazerin joulusuklaalevylle

Aloittelen joulusesonkia varovaisen innokkaana, ja joka kerta kaupoilla käydessäni tutkailen mitä uutta ja kivaa tarjontaa on tullut. Esimerkiksi Ikeassa oli jo kuun alussa avattuna kassojen lähelle jouluosasto, missä oli monenlaista ihanaa roipetta. Täytynee käydä lähemmin tutkailemassa tilannetta uudelleen.

Ei jouluvalot, mutta näillä fiilistellään jo pimeinä iltoina :)
Suurin pettymykseni tämän kauden avaamisessa on ollut tieto siitä, että Fazerin perinteistä joulusuklaalevyä ei enää myydä. Olin ihan että HÄH. Kyseinen levy on ollut mun joulussa niin tärkeä, että jopa joulun alla Irlannissa vaihdossa ollessani kaksi vuotta sitten pyysin vanhempiani tuomaan minulle yhden, kun he marraskuun lopussa kävivät. Varasin rauhallisen hetken ja maistoin ensimmäisen palan, joka toi heti maailman kotoisimman ja jouluisimman fiiliksen. Kaikki jouluiset maut yhdessä levyssä, tähän ei ole kukaan vielä aiemmin pystynyt. Allekirjoitin heti nettiadressin joulusuklaan palauttamiseksi kauppoihin, koska korvaajaa ei vaan ole.

Onni onnettomuudessa, kovana hamsterina ostin viime joulun jälkeen karkkialeista yhden levyllisen kyseistä suklaata ilahduttamaan joulufiilishetkiä. jolloin joulusuklaata ei ole vielä saatavilla. Nyt kun tiedän kyseessä olevan viimeisen levyni, syön sen vielä suuremmalla hartaudella ja saattaa jokunen fiilistelykyynelkin vierähtää :D Joulunalusaika menee sitten korviketta etsiessä, vinkkejä otetaan vastaan! Mutta esimerkiksi nämä peruspiparisuklaat ovat vain vähän laimeita, sillä minusta joulusuklaassa kuuluu maistua koko joulun kirjo mausteineen.

Olisi pitänyt ottaa tuo "poistuva tuote" -tarra kirjaimellisesti ja hamstrata kaikki.

Muuten joulunodotus menee tällä hetkellä innostuneissa tunnelmissa. Muutin eron takia uuteen kämppään ja asun elämäni ensimmäistä kertaa yksin, joten jouluvillitys saa rehottaa joka suuntaan juuri haluamani määrän :) Uudessa asunnossa joulukoristeiden sijoittelu ottaa aina oman aikansa. Lisäksi kukkakaupassa töissä olevana fiilistelen jo valmiiksi sitä hetkeä, kun ensimmäisen leikkoamaryllikset tai syystähdet saapuvat valikoimiin. Odotan innolla näkeväni tämän vuoden uutuudet niin kukkamaailmassa kuin muissakin joulutrendeissä. Ilmeisesti ainakin Ikean jouluosaston ja blogeissa näkemäni Stockan joulumaan mukaan tänä vuonna on menty entistä enemmän simppeliin ja pelkistettyyn suuntaan, mikä on ihan kivaa vaihtelua. En ole itse mikään valkoisen minimalismin ystävä, mutta yliampuva amerikkalaisuus on vielä pahempaa. Tänä vuonna olen lisäksi hankkinut jo vuotuiseksi perinteeksi muodostuneen "luksus"joulukoristeeni, joka tarttui mukaan yhdestä Reykjavikin ihanista joulukaupoista. Siis miettikää, ympäri vuoden joulurompetta myynnissä! Viime vuotinen koristeeni oli siis läpinäkyvä muovinen lumihiutale, tänä vuonna kaunein näkemäni koriste jatkoi hiutaleteemaa. Valmistusmateriaali sen sijaan on luonnonläheinen puu. Koristeella on minulle vielä suurempi merkitys, kun se on ostettu lempimaastani.Tähän yhteen koristeeseen taitaa rajoittua varsinaiset joulushoppailuni tältä vuodelta. Ellei tule suurempia heräteostoksia tehtyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti