perjantai 23. lokakuuta 2015

Joulupuu-keräys vm. 2015

Sain itse viime vuonna hirveän hyvän mielen, kun osallistuin Joulupuu-keräykseen ostamalla yhdelle lapselle joululahjan. En laita rahaa keräyksiin tai muuten tee hyvää elämässäni, mutta mielestäni jokainen lapsi ansaitsee jouluna lahjan. Tässä keräyksessä ainakin tietää, että oma apu menee konkreettisesti ja kokonaisena perille :)

Viime vuonna ostin pienelle tytölle Lego-setin ja karkkia, en muista tarkemmin paketin sisältöä. Meillä sukulaislapset ovat vuosia olleet vain poikia, joten nyt on kivaa päästä välillä ostamaan tytöillekin. Toisaalta kammoksun lelujen sukupuolittunutta kuvastoa, ja pyrin ostamaan melko sukupuolineutraaleja lahjoja, joista kumpaan tahansa sukupuoleen identifioituva lapsi voisi nauttia. Tänä vuonna ostin pakettini tosi ajoissa, sillä Tokmannilla iski leluosaston kohdalla sellainen fiilis, että miksipä ei nyt? Saatan toisaalta vielä innostuessani hankkia toisenkin lahjan, mutta ehkä ensin mietin mitä oma kummipoikani saa..:)


Intouduin hankkimaan kaikkea sellaista kivaa pientä, mistä olisin itse pienenä tykännyt. Mielestäni käsillä tekeminen ja askartelu ovat ihan parasta viihdettä lapsille, joten hankin hama-helmiä, niille sopivan alustan, jouluaiheisia tarroja ja pinssientekovälineet. Olisin ainakin itse saanut näistä muksuna iloa tosi pitkäksi aikaa, ja alkanut askarrella oikein olan takaa. Lahja oli hinnaltaan halpa, mutta mielestäni menee täysin pienen lapsen ainoaksikin lahjaksi. Saadun ilon määrä se on mikä ratkaisee, ja omassa lapsuudessani tämä lahja olisi ainakin ollut napakymppi Pukin tuomana. Juuri tästä syystä tykkäänkin ostaa pienille lapsille: he eivät vielä osaa välittää kaveripaineista sun muusta, vaan oma ilo ratkaisee. Kummini osti aikanaan minulle tosi kivoja askarteluhenkisiä lahjoja, ja esimerkiksi vaatekoristelusetin, kynsistudion ja kynttilöidenkoristelusetin kanssa vietetty aina on takuulla ollut suurempi kuin ihan peruslelujen parissa vietetty aika :) Tiedä sitten vaikuttaako tuollainen luova puuhastelu lapsen kehitykseen ja miten paljon, mutta ainakin minusta kasvoi suhteellinen visuaalinen ja luova aikuinen. Toivottavasti näillä pienillä teoilla me aikuiset voimme auttaa lapsia kehittymään kivoiksi aikuisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti