perjantai 14. syyskuuta 2018

Joulun 2018 hitit?

Täällä ollaan jo aloitettu jouluisten makujen maistelu tälle vuodelle! Tosin enpä tiedä, onko sitä koskaan lopetettukaan: jääkaapissamme pyörii edelleen viime joulun jälkeisistä aleista ostettuja vaaleita glögejä. Punainen glögi tosin loppui kevätkuukausina, ja sitä ehtikin jo tulla ikävä. Toisaalta meillä ainakin Halpa-Halli näytti tarjoavan jouluisia juomia hyllyillään pitkin kesää. Ostin jokunen aika sitten vihdoin viimevuotista glögitiivistettä edulliseen euron hintaan, ja juomaa on lipitetty sekä punaviinillä että itsekseen. En ole aikaisemmin ostanut tätä Joulumuorin glögiä, mutta oli kyllä aivan hyvän makuista. Sellaista helposti juotavaa ja tosi makeaa, missä ei ole karvautta yhtään. Ehkä pitää lämmittää taas yksi kupillinen, että osaan luonnehtia tätä paremmin.


Glögin lisäksi olen ehtinyt maistelemaan jouluteetä, jota ostin kesälomareissuvisiitillä Pukin pajakylään . Paikka oli ehtinyt menemään muilta osin kiinni, mutta kaupat sentään olivat vielä osin auki. Tässä näkee suomalaisen turistien palvelemisen puutteen: kylässä vaelsi reipaasti etenkin ulkomaalaisia matkailijoita, joita paikka ei enää alkuillasta palvellut juuri minkään palveluiden suhteen. Ihmeellistä, kun mitään ei raaskita pitää auki, vaikka potentiaalisia kuluttajia ja Tripadvisor-arvostelijoita on liikkeellä! No se siitä, tämä tee on siis erinomaisen hyvää, ja juuri sopivan perinteisen jouluista. Pajakylässä on kyllä todella kiva valikoima irtoteelajeja nimenomaan jouluteen muodossa, ja tein valinnan puhtaasti nenääni luottaen. Kyseinen tee huutaa hajunsa puolella joulua, eikä tuo sinällänsä mitään uutta pöytään. Kai tätäkin on ollut jo kauan aikaa saatavilla, mutta ostin nyt itse ensimmäistä kertaa.


Sitten siihen varsinaiseen aiheeseen, eli jokavuotiseen pohdintaan siitä, mikä tulevan joulun hittituotteeksi muodostuu. Viime vuonna näitä olivat näkyvimmin ainakin Vihreä kuula -keksit ja -joulutortut sekä tonttuovet. Myös kaikenlainen Suomi100-tuotteistus ja tämän pohjalta sinivalkoinen teema olivat esillä suurissa määrin. Mitähän tämänvuotiset hitit ovat? Näyttäisi siltä, että ainakin pieneksi muotijutuksi ovat muodostumassa kaiutinkuusenkoristeet. Eli koristepallot, joissa on kaiutin sisällä jouluisen musiikin kuunteluun. En itse ole näihin perehtynyt eli en tiedä, soiko pallossa joku tietty musiikki, vai saako sen kytkettyä bluetoothilla vaikkapa puhelimeen. Tämäkin tuntuu omasta mielestäni aika krääsältä joka tapauksessa - miksi sen musiikin pitää tulla sieltä kuusesta jostain rihkamasta...Facebookin jouluryhmässä on jaettu myös lukuisia kuvia itsetehtyistä puffet-jäätelöistä, joissa pipari"voileivän" väliin laitetaan siivu jäätelöä. Kuulostaa ihan taivaallisen hyvältä, ja kokeilen itse varmasti. Josko tämä olisi se tämän vuoden vihreäkuulajoulutorttu?

Tulevalle joululle ei ole vielä ehditty julkaisemaan montaakaan tuoteuutuutta, mutta ainakin Elovenan uutuus pisti silmääni heti. Olin about unohtanut koko annospuurojen ihmeellisen maailman, kunnes Eloveena julkaisi piparinmakuisen pikapuuron. Lähti muuten ostokoriin heti kun löytyi kaupasta. Viime yönä heräsin jo ihan liian aikaisin, ja aamuhämärissä laitoin kynttilän palamaan samalla kun maistelin tuota puuroa. Ah ja nam, on kyllä hyvää! Puuro on selkeästi makeaa, eli menee periaatteessa itsessään jo pienestä herkutteluvälipalasta. Ainoa mitä kritisoin ja olen aiemmin kritisoinut noissa annospuuroissa on niiden pieni koko: jos puurossa olisi noin kolmasosa lisää tavaraa, se olisi juuri sopiva nälän poistamiseen. Nyt se on itsessään ihan liian pieni vaikkapa aamupalaksi. Toisaalta voihan siinä sivussa rouskutella vaikkapa niitä kunnon pipareita. Tai rusinasoppaa, ai että.


Eloveenan pakkaus on kiva, tuollainen tumma luumu vai miksi väriä nyt luonnehtisi. On kiva kun jouluisia uutuustuotteita tulee joka vuosi kokeiluun. Olen itse tosi kokeilunhaluinen uusien ruokajuttujen suhteen, etenkin jos ne liittyvät jouluun tai makeaan (mielellään molempiin). Odottelen täällä jo kieli pitkällä esimerkiksi tulevan kauden uusia karkkikeksintöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti