torstai 7. syyskuuta 2017

Jaffa Vihreät kuulat -keksit ja glögikauden avaus

Olen odottanut loppukesästä asti malttamattomana kahta asiaa: glögikauden alkua ja Jaffan Vihreät kuulat -keksien saapumista markkinoille. Voi pojat, tänään ne molemmat päivät vihdoin koittivat! Lähdin ihan muissa asioissa kotikyläni pienelle Tokmannille, jossa äkkäsin Jaffoja korissa. Paketti tarttui aika äkkiä mukaan. Lisäksi olen hautonut jo kuukauden päivät kaapissani Matsmartilta tilaamaani herkullisen oloista glögipulloa. Matsmart on muuten jouluostoksiakin tekevälle tosi kiva nettikauppa, sillä sieltä saa halvalla esimerkiksi karkit pukinkonttiin ja joulupöytään. Siellä näyttää muuten tälläkin hetkellä olevan myös halpoja pakkauksia pipareita. Noh asiaan palatakseni, tälle sateiselle illalle osui sitten sekä keksien että glögin maistelua. Kurjaa kuin mikä!


Oikeastaan olin ihan varma, että petyn näihin kekseihin edes vähän. Toisin kuitenkin kävi. En kyllä hahmottaisi näitä missään nimessä nimenomaan vihreiden kuulien makuisiksi, vaan maistan kekseissä aika selkeän banaanin. Mitähän ihmettä. Olen jopa positiivisesti yllättynyt. Banaanihan ei ole itsessään mikään erityisen jouluinen maku, mutta jollain tasolla nämä maistuvat silti joulukekseiltä. En tiedä onko se sitten vain tuo mielikuva vihreistä kuulista, ja kieltämättä kaikessa joulunvihreydessään juhlan henkeä hönkivä paketti voi auttaa joulufiiliksen tuntua. Uskon, että näistä tulee todella suosittuja, jahka ihmiset ehtivät näitä ostoskoreihinsa kerätä ja kahvipöytiinsä kattaa. Ostaisin näitä itsekin tosi mielelläni jouluviemisiksi.


Glögin kohdalla odotukset olivat korkealla ja kuten moneen kertaan todettua, punaisissa glögeissä pitää minulle olla se jokin juju. Glögi saa olla aika tujunkin makuista ja hieman yllättävää, enkä juuri koskaan ns. vapaasta tahdosta juo mitään perinteisimpiä punaisia tölkkiglögejä. Tässä glögissä huomaa ensimmäisenä sen synkän verenpunaisen värin. Mauista puskee ensimmäisenä suuhun todella ihana ja syvä mausteisuus. Täytyy sanoa, että parasta punaista glögiä mies(tai nais?)muistiin. Tämä on aika hienostuneen makuista siemailuglögiä, jota nautiskellaan kaikessa rauhassa. Sopisi varmaan tosi ihanasti pariksi vaikkapa juustojen kanssa. Tykkään kovasti, toivottavasti saan tätä vielä jatkossa jostain! Odotan kyllä tosi innolla, millaisia glögiuutuuksia kauppoihin astelee syksyn mittaan, sillä tykkään testailla jatkuvasti uusia glögejä. Joulutuotteet ovatkin niitä harvoja asioita, joissa hankin jatkuvasti tietoisesti testiin uusia makuja :)


Tietysti myös kauppojen joulukarkkiosasto on se jatkuva riemuni lähde. Huomasin, että nyt oli Suomi100 -teemaisia konvehteja Tokmannilla uutuutena, varmaankin näitä on suunnattu lähinnä alkaville joulumarkkinoille.


Karpalo-toffee ja pullakahvi eivät herätä kyllä minkäänlaisia innostuneita huomauksia minussa, mutta kuulostavat kyllä ihan hauskoilta yhdistelmiltä. Maistaisin mielelläni, mutta en ehkä ostaisi pakettia kumminkaan itselleni. Seurailen mielenkiinnolla, koska joulun ruokatuotteet alkavat olla marketeissa enemmälti esillä. Periaatteessa toivoisin, että joulu jouluna, mutta toisaalta houkuttelisi pitkittää kaikkien jouluisten herkkujen kokeiluaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti