maanantai 11. tammikuuta 2021

Meidän joulu 2020

Joulumme kului perinteisen leppoisasti. Oman osansa levottomuutta aiheutti kuitenkin alle 3kk ikäinen juniori, joka huusi pinkeää vatsaansa aattoiltana kylässä ollessamme. 
Paistoimme oman kinkkumme vasta joulupäiväksi, ja järjestimme pitkälti eineksistä koostuneen joulupöytämme silloin valmiiksi. Perunalaatikkoa piti ostaa vielä kerran lisää, kun se ei oikein riittänyt. Jouluruokia syötiin lähes viikko, vaikka kauemminkin olisi maistunut.Lahjasaldoni oli hämmästyttävän iso, kai sitä on kilttinä ollut, kun on kotona pitkälti pysytellyt. Lahjoissa oli selkeästi huomioitu makuni ja mieltymykseni.
Tänä vuonna joulukukkia oli minulle niukanlaisesti, vain kolmen hyasintin ruukku sekä yksi amaryllis. Meillä oli joulukukkaa reilulla kädellä jo vauvamme nimiäisissä joulukuun alussa, joten pienoinen ähky seurasi vielä kukkakaupoille asti.Kuusi on meillä edelleen pystyssä, jotenkin en ole osannut luopua siitä. Ehkä nuutinpäivänä, tai viikonloppuna...Muistan vaan liian hyvin sen tyhjän kohdan kotona, jonka kuusen poisvienti aina jättää. Onneksi nyt on ollut edes hieman valoisampia päiviä, ettei tuo kuusen valojen poistumisen aiheuttama lisäpimeys ole niin suuri.

Meillä uusivuosi kului kahden vieraan voimin ihan kotosalla. Lämmitimme paljun ja saunan ja söimme paljon. Juniori viihtyi onneksi paljun ja saunan ajan hyvin nukkumassa rattaissa ulkona, joten minäkin sain rentoutua. Vuodenvaihde kului katsellen Ylen (huonoa) uudenvuodenlähetystä ja kilistellen skumpalla. Sitten mentiinkin jo nukkumaan nopeasti, vanhuus ei tule yksin.

Tässäpä kaikki tälle sesongille! Ensi vuoden joulun valmistelu on toki jo aloitettu, ensimmäinen lahja on tulossa postin hitaita reittejä pitkin. Myös lapsen jouluvaatteet sekä joulukorttireleet on tilattu, koska nythän on juuri paras aika metsästää alennusmyynneistä kaikkea joulukamaa. Kunhan vain lapsi kasvaisi "normaalia" vauhtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti