keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Vihreä kuula -jäätelö ja paketoinnin aloitus

Syksyn alku tietää aina vähitellen kauppoihin ilmestyviä joulutuoteuutuuksia. Sesonki 2019 alkoi omalta osaltani himoitulla vihreä kuula -jäätelöllä, jonka olemassaolon olin bongannut jo jokunen aika sitten tuotteen julkaisun merkeissä. Nyt sitä siis saa kaupoista, jopa meidän pikkukylämme K-kaupasta! Muita sesongin tuotteita joutuneekin odottamaan vielä hetken.



Puteli tätä jätskiä maksaa yli 4 euroa, ja tuohon hintaan saatu jäätelön määrä on omaan makuuni tosi pieni. Jätski oli pienoinen pettymys itselleni, sillä oletin saavani rahalle imelänmakeaa vastinetta. Totuus on kuitenkin se, että jätski maistuu pelkästään päärynäjäätelöltä, eikä niinkään vihreiltä kuulilta. Sinänsä tykkään jäätelössä päärynästä paljon, mutta nyt se ei ihan vastannut odotuksia. Jätski oli vihreissä "hillokohdissa" jopa aavistuksen kirpsakkaa, mikä ei mielestäni kuulu vihreisiin kuuliin. Noh, tulipa tämäkin kokeiltua.

Tämän vuoden joulun odotus on ollut menossa jo pitkään, ja kaivelin tänään uuden talomme varastoa siivotessani entisen omistajan sinne jättämiä joulukoristeita. Innostuin erityisesti löytämistäni sähköisistä kuusenkynttilöistä, joita en olekaan omistanut, ja joita onneksi en löytänyt aleista viime vuonna. Myös kuusenalusmattoja löytyi niin, että yksi tulee menemään äitini huomaan. Varastossa oli myös ihan perus hopeaköynnöksiä, jotka takuulla tulevat käyttöön - jos ei tänä vuonna, niin sitten seuraavana.

Olen haaveillut jo vuosia kunnollisesta aikuisten joulukalenterista. Sellaisia ei kuitenkaan ole tullut vastaan. Kyselin taannoin näpertelijäystävältäni, kiinnostaisiko häntä joulukalenterivaihto. Ihmeekseni hän innostui ideasta! Sovimmekin tekevämme toisillemme kalenterit vapaassa formaatissa, budjettina kokonaisuudessaan noin 35-40€. Olemme tunteneet toisemme kaksitoistavuotiasta, joten toisen maun tietää jo melko hyvin. Kerron kalenterista myöhemmin lisää kunhan se alkaa hahmottua. Olen hankkinut ja hankkimassa sinne sellaista tavaraa, mitä itse haluaisin saada. Hemmottelua, käyttötavaraa ja sellaista, joka ei jää nurkkiin turhana kuljeksimaan. Myöskään syötäviä tai juotavia ei sovi unohtaa. Kysäisin samantien itse asiassa myös 13-vuotiaalta kummipojaltani, josko hänkin haluaisi joululahjaksi tänä vuonna kalenterin. Kummipoika tykkäsi hänkin ideasta, ja hän on onnekseni kunnon jouluihminen. Kaksi kalenteria valmistuu ihan siinä missä yksikin! Moni yllätysideoista on myös sellaisia, joita voi hyödyntää molemmissa kalentereissa. Tietysti 28-vuotiaan naisen ja 13-vuotiaan pojan mieltymykset ovat hieman erilaiset, ja tämä lisää mielenkiintoa tekemiseen.

Matkustamme parin viikon kuluttua mieheni kotikonnuille Satakuntaan juhlimaan häitä, ja ajattelimme viedä jouluviemiset nyt samalla kertaa. Emme yhtään tiedä, käymmekö siellä vielä ennen joulua, joten parempi varautua nyt. Ensimmäiseksi käsittelyyn pääsi 2-vuotiaalle ostettu lahja, jonka paketoin autuaana päästessäni pakettihommille pitkästä aikaa. Muksu saa pyyhittävän piirustusalustan, johon piirretään vesitäyttöisillä tusseilla. Aikuisille olen suunnitellut pienet setit teemalla "rauhallinen kahvihetki", ja sisältönä on joku hyvä kahvipaketti, myös vähän luksuksempi keksipaketti sekä kauniita kahviservettejä. Tiedän saajien olevan sellaisia, jotka eivät halua turhaa rompetta nurkkiin pyörimään, joten luulisin heidän ilahtuvan näistä.


Muuten joululahjasuunnitelmani alkavat olla aika hyvin pulkassa, oikeastaan enää oman mieheni lahjaidea puuttuu. Onneksi hänelle on helppo ostaa, vaikka täydellistä inspiraatiota ei tulisikaan. Haluaisin vaan päästä jo paketoimaan ja näpertämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti