perjantai 28. lokakuuta 2016

Kodin pukeminen jouluun -inspiraatiota

Muutan ensi viikon alussa uuteen asuntoon, mikä ajoittuu sopivasti marraskuun alkuun. Mikä oiva syy alkaa pukemaan asuntoa samantien joulukuosiin! Uudessa asunnossa koristeet hakevat aina paikkaansa, enkä ole aikeissa hankkia täksi jouluksi juuri uutta. Yhden valosarjan ostin pari viikkoa sitten, ja sekin on enemmän jokaiseen vuodenaikaan sopiva kuin juuri joulun teemaan. Keräsin tähän inspiraatioksi jouluisia koteja ja taloja, aivan ihania sinisiä hetkiä noissa! Jouluaatossa onkin mielestäni aamuisen hämäryyden ja unenpöpperöisen peiton sisällä teeveen katsomisen ohella paras hetki juuri kun ilta alkaa hämärtyä: ilmassa on suurin odotus, ja päivän pienet askareet alkavat olla hoidettu pois alta.Jouluun kuuluvat mukavat tekstiilit ja pörröisiin vaatteisiin verhoutuminen. Tyynyjä, vilttejä ja villasukkia ei voi olla liikaa.

Kyyyyllä! Jos saisin viettää joulun missä tahansa fiktiivisessä kodissa, olisi se Tonttu Toljanterista tuttu rakennus Korvatunturilla. Aivan ihana vanhanajan joulun henki, täydellinen! Sitten kun saisi nukkua päälle jouluyön siellä korkealla uunin takana Toljanterin paikalla. Möröt piiloon!
En innostu vaaleista, skandinaavisen pelkistetyistä joulukodeista. Osaltani olen ihastunut valkeaan joulun sisustuksessa sen harmonisuuden takia, mutta toisaalta kaipaan värejä. Joulu ei saa olla sisustettu liian moderniksi tai trendikkääksi. Laittaa saa ja pitää, mutta ei saisi olla liian tekemällä tehdyn näköistä. Valkea on hyvä piriste, ainakin yhdessä harmaan kanssa, joka tasapainottaa sen kliinisyyttä. Riippuu myös materiaaleista, luonnonmateriaaleissa tai vastaavasti kimaltelevana valkoinen menee. Tällä hetkellä suosin joulukoristuksissa suht vaaleita värejä, sillä pieni asunto näyttää helposti vielä ahtaammalta, jos sen tunkee täyteen kaikkea mahdollista.
Huomaan innostuvani eniten kuvista, joissa valoa tuodaan joko jouluvaloin tai kynttilöin. Inhoan asuntoja, jotka valaistaan vain yhden kattolampun voimin. Kotoisuus muodostuu useiden eri valonlähteiden yhdistämisestä ja pienestä hämäryydestä, myös jouluna. Ehkäpä suurin yksittäinen joulun tuova koristus kuusen ohella onkin jouluvalot, joita tulen pian ripottelemaan useaan eri paikkaan uudessa asunnossani. Minkähän valotähden sitä tänä vuonna ripustaisi ikkunaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti