Jouluinen juustokakku
- pohjaan 200g piparia ja 75g voita, sulata voi ja murskaa keksit ja levitä vuoan pohjalle. Anna olla jääkaapissa hetki.
- juustokakkukerros: vatkaa 0,5l kermaa, sekoita paketti (200g) maustamatonta tuorejuustoa ja purkki (250g) rahkaa. Sekoita sitten purkki luumumarmeladia, puolisen desiä sokeria sekä 2tl vaniljasokeria. Liota 8kpl liivatelehtiä ja liuota kuumaan veteen, sekoita nauhana kakkumassan joukkoon. Kaada vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
- kiille: liota ja liuota 5kpl liivatelehtiä desiin kuumaa glögiä, sekoita 5dl:aan kylmää glögiä. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä.
Kakun voisi jouluksi koristella esimerkiksi vihreiden kuulien puolikkailla tai raastetulla suklaalla. Tämä ohje jää meillä varmasti käyttöön jatkossakin, sen verran simppeli ja hyvä se oli.
Kuten näkyy, vuoka tulee ihan ääriään myöten täyteen. |
....jep, eli ostin joulun tärkeimmän ostoksen, ja se pääsi jo uuden talouden seinälle! Pitäähän sitä jotkut prioriteetit olla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti