perjantai 17. marraskuuta 2017

I'm dreaming of Christmas...


Tiedättekö, miksi on ihan hirveää ostaa joulutuotteita alennusmyynneistä joulun jälkeen? Koska tällöin joutuu hillitsemään itseään niiden käyttöönottamisessa melkein vuoden! Moni bongasi viime joulun jälkeen Finlaysonin alemyynneissä Muumi-joulukuosin lakanasettejä, pöytäliinoja, patalappuja sun muuta todella sopuisaan hintaan. Myös minä kävin hankkimassa oman osuuteni, eli kaksi sinistä pussilakanasettiä. Olisiko hintaa ollut enää parisenkymppiä per setti, eli todella hyvä hinta laatuseteille! Etenkin pelkässä joulukäytössä nämä kestävät varmasti vuosikymmeniä. En usko muumikuosien kärsivän ajassa samalla tavalla kuin monen trendikkään kuosin, joten näihin on kiva sijoittaa pidempi aikaväli mielessään. Arvoin kauan punaisen ja sinisen välillä, koska punainen olisi nimenomaan turvallisempi trendien heittelyn ja oman maun muuttumisen mielessä. Totesin silti, että olen tähänkin mennessä tykännyt pitää makkarini sinisenä, joten miksi en pitäisi jatkossakin? Sininen väri rauhoittaa, ja punainen voisi olla liian levoton. Ovathan nämäkin toki aika värikkäät, ja keltaista löytyy makuuni ehkä hieman liikaa. Toisaalta tämän joulun ihastukseni havunvihreä kompensoi kyllä kivasti :D Kuvituksen aiheet lakanaseteissä ovat ihanan skandinaavisia ja vanhanaikaisia, tykkään.


Sain juuri lakanat pesukoneesta käyttöönottopesusta, enkä yhtään malttaisi olla hipelöimättä niitä! Kykenin sentään antaa niiden olla rauhassa omassa paketissaan näinkin pitkään, mielestäni oikein hieno suoritus minulta. Uskon, että näiden välissä näen ihania jouluisia unia ainaisten painajaisten sijaan. Pitänee vielä keskustella mieheni kanssa, suostuuko tämä käyttämään joululakanoita lainkaan, vai laitanko nämä vain itselleni peräjälkeiseen käyttöön...

Makuuhuoneen pukeminen jouluun on ollut minulle aina hieman hankalaa. Koska omistan vielä todella vähän joulutekstiileitä, niin niitä on riittänyt aina lähinnä olohuoneen puolelle. Koristelen mieluiten ne paikat, missä vietän eniten aikaa silmät auki :) Viime vuonna minulla oli tosi tunnelmalliset jouluvaloviritelmät myös makkarissa, oli ihana rauhoittua illalla sängyssä tunnelmavalojen palaessa. Joululakanoilla saa kumminkin makkariin paljon aikaan, ja ne ovat ihan käyttötuotteita (verraten "turhiin" koristeisiin). Aion ostaa tulevan joulun jälkeisistä alennusmyynneistä lisää jouluisia verhoja, liinoja ja tyynynpäällisiä, mikäli löydän makuni mukaisia. Koristeita minulle kertyy kyllä kuin huomaamatta muutenkin...


Jokohan ne pysyvät lumet tulivat vihdoin meille. Ulkona on näyttänyt ihanan jouluiselta jo jonkin aikaa. Olen viettänyt nyt paljon aikaa ihan kotosalla keitellen mehumaijassa vanhempieni omenapuiden hedelmistä mehua, ja samalla katsellen sarjoja viltin sisällä sohvalla. Myös jokunen joululeffa on päätynyt Netflixistä katseluun, mutta yhtään oikeasti hyvää ei ole tullut vastaan.

Ei muuten ollut välttämättä mikään paras idea täyttää kynttiläkippojen viereen Mariskoolia täyteen konvehteja, katoavat meinaan aika nopeasti parempiin suihin...Toisaalta olisi ihana pitää jouluna joku herkkupiste, missä olisi kipoissa joulun karkkeja, mutta kyllä siinä kilotkin karttuisivat. Jonkunlainen glögipiste olisi kyllä meille ihan omiaan, kun kulutamme sitä jatkuvalla syötöllä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti