sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Joulupuu-keräyksen lahjat

Osallistun vuosittain Joulupuu-keräykseen, jossa kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Osallistun hyväntekeväisyyteen tasan tämän yhden kerran vuodessa. Lahjan osto tuntuu konkreettiselta teolta, toisin kuin vaikkapa rahan antaminen järjestölle, jossa raha pyörii ties missä. En halua tuhlata pennosiani epämääräisiin johtajien palkkioihin, mainontaan sun muuhun. Lahjaa ostaessani mietin aina lahjan tulevaa saajaa, ja että teollani voin tuottaa tuntemattomalle lapselle ison ilon. Siitä jos mistä tulee joulufiilis.

Tänä vuonna olin lahjaostoksilla kaverini kanssa, joka osti hänkin yhden lahjan. Omalla listallani oli kaksi lasta, sillä ostin myös äitini puolesta. Lapuissani oli 12-vuotias tyttö sekä 6-vuotias poika, joten lahjojen tuli olla melko erilaiset keskenään. Valitsin molempiin lahjoihin useamman eri osasen, että ainakin joku niistä olisi mieleinen saajalle.


Pojan lahjan kohdalla ajattelin, että ostan vähän kaikenlaista kivaa. Vesimelonin tuoksuinen Minion-kylpygeeli, Suomi-palapeli (jotta mukana olisi ripaus opettavaisuutta), Tonttu-patukoita ja Hot Wheels-pikkuauto. Ainakin poikaystäväni olisi kuulema ollut tosi fiiliksissään kuusivuotiaana jo pelkästään tuosta palapelistä :) Uskoakseni tästä tuli tosi onnistunut lahja, näistä riittää takuulla iloa pitkäksi aikaa.Esiteinitytön lahjan ostin kahdessa eri osassa. Halusin ostaa hänelle jotain kivaa sisustukseen liittyvää, jotta tämä voisi koristella omaa huonettaan. Ainakin itselläni alkoi tuossa iässä tulla tärkeäksi se, miltä se oma soppi näytti. Lisäksi tahdoin lahjaan pikkuisen hemmottelua. Lopulta ostin piparmintun tuoksuisen setin kosmetiikkatuotteita, perinteisen suklaalevyn ja aivan ihanan yksisarvispankin. Käsittääkseni yksisarviset ovat nyt teinien keskuudessa kova juttu, ja tuo mintunvihreä väri on ollut pinnalla jo jonkin aikaa. Pankki taas menee hieman opettavaisuuden kategoriaan, eli kannustaa tyttöä säästämään :) Tästä setistä olisin ollut tuossa iässä onnessani (tai myönnetään, olisin kyllä nytkin..)

Lahjoja ehtii ostamaan ja viemään keräyspisteisiin vielä kymmenenteen päivään asti. Lahjan arvoa ei ole määritelty rahallisesti ohjeistuksessa, mutta itse olen onnistunut ostamaan reilulla kymmenellä eurolla tosi kivoja lahjoja. Toki lahjan voi tehdä myös itse. Lahjat voi ainakin Kuopion seudulla viedä paketoimattomina keräyspisteisiin, joita on esimerkiksi Matkuksessa useissa liikkeissä. Heillä on siellä hommat tehty tosi helpoksi, eli voit ostaa lahjan jostain liikkeestä, ja jättää sen sinne välitettäväksi eteenpäin. Itse jätin lahjat Tigeriin, josta tuon yksisarvisenkin ostin. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan, tehdään kaikille lapsille kiva joulu ja annetaan heille aihetta kavereille kehuskeluun joululoman jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti