perjantai 27. lokakuuta 2017

Tulossa positiivisella tavalla erilainen joulunaika

Pohjustuksena tähän aiheeseen voin alkuun todeta, että näin nuorena aikuisena olen joutunut muuttamaan jokseenkin usein viimeisten seitsemän vuoden sisällä. Muuttoja yhteen poikakavereiden kanssa, eroja, pakkoja päästä pois edellisestä asunnosta, paikkakunnan muutosta ja pakon sanelemia tilapäiskoteja. Olen kuitenkin jokseensa nopeasti asuntoihin juurtuvaa tyyppiä, ja kotini ovat aina näyttäneet kodeilta. Joulun koristelu ei ole koskaan jäänyt välistä, vaikka esimerkiksi viime jouluna asutin samaa asuntoa vain reilun kahden kuukauden ajan. Ehkäpä juuri asunnosta toiseen mukana kulkevat koristeet ja vuodesta toiseen jatkuvat perinteet ovat niitä, jotka auttavat tekemään asunnosta kodin. Esimerkiksi juuri tämä kahden kuukauden ajan kotini virkaa toimittanut asunto tuntuu edelleen muistoissani todella kodikkaalta ja jotenkin hyvien muistojen paikalta, voi olla että juuri siksi kun se oli kotini juuri joulun alla.

Viimeisin vuosi onkin ollut minulle yhtä muuttoa muuttojen perään, enkä enää ole edes purkanut kaikkia kamoja tietäessäni, että asunto voisi olla hyvinkin väliaikainen. Nyt eteen tulee nimittäin taas yksi muutto, joka on tällä kertaa ihan erilainen kuin muut. Isäni osti kotitilamme naapurista mökin, joka on tulossa myöhemmin vuokrakäyttöön. Nyt se alkaa kuitenkin palvella minun ja mieheni kotina siihen asti, että saamme oman talon. Uutta muutosta tekee sen, että tämä on nyt periaatteessa jo omistusasumiseen verrattavaa (minä tulen lähitulevaisuudessa olemaan entistä enemmän mukana mökkivuokraustoiminnassa), joten omat muokkaukset ovat entistä enemmän mahdollisia. Lisäksi tähän asti olen asunut kerrostaloissa tai kerrostalomaisissa taloissa (esim. huoneistoksi jaetussa puutalossa), joten muutto syrjäseudulle järven rantaan ja omaan pihaan tuntuu suorastaan luksukselta. Olen luontoihminen ja tunnelmoija, joten muutto metsän äärettömän materiaalipankin äärelle näkyy varmasti joulussamme voimakkaasti. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun asun jouluna samassa taloudessa joulua vihaavan poikaystäväni kanssa, joten mielenkiintoista tulee :D


Kuvituskuvissa hieman Pinterestin arkistoista kaivettuja luontohenkisiä fiilistelykuvia. Jotenkin lähestyvä muutto erilaisine jouluisine mahdollisuuksineen tuntuu aivan ylitsepursuavan inspiroivalta. Pääsen periaatteessa laittamaan mökkiin samantien jouluiset tekstiilit sun muuta. Mielessäni väkerrän jo kransseja, köynnöksiä ja erilaisia valaistusratkaisuja uuteen kotiimme. Ajatus lähestyvästä joulusta nykyisessä asunnossamme masensi jo hieman, sillä tästä ei jotenkin saa mielessäni jouluista väkisinkään. Jo keltainen seinämaali asettaisi omat rajoitteensa pukea tätä asuntoa jouluun, onneksi en nyt joudu ottamaan haastetta vastaan! Hirsiset seinät ja mökkiä ympäröivä kuusikko sen sijaan, ai että.Ensimmäisiä tämän vuoden joululehtiä selatessani olen havainnut, että luonnollisuus on nostanut päätään joulun koristuksissa. Ehkä kuitenkin jotenkin karulla ja minimalistisella tavalla: ei kauheasti materiaalia joka hyllylle, vaan enemmänkin simppeleitä ja harkittuja katseen kiintopisteitä. Oikealla tavalla toteutettuna kivaa, mutta mielestäni joulusisustuskuvista on kadonnut osin se joulun tunnelma. Toki itse en ole mikään muotien perässä menijä, vaan koristelen omaa jouluani huomattavasti runsaammalla kädellä ja väreillä kuin trendeissä. Tälle joululle taidan kuitenkin ihastua kuusen-ja tummanvihreän, hopean sekä valkoisen yhdistelmään, joka on samalla luonnollinen ja raikas. Metsänvihreää onkin näkynyt sisustuslehdissä nyt paljon.

Kunhan muutto etenee, niin luonnollisestikin jaan tunnelmapalasia uudesta kodistamme. Kun se lumikin tulisi sieltä sitten samaan syssyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti