maanantai 9. lokakuuta 2017

Bremenin joulukauppa

Palasin viikonloppuna pieneltä reissulta Saksan Bremenistä, jossa yhtenä must see -etapeista oli luonnollisesti Schnoorissa eli vanhassa kaupungissa sijaitseva joulukauppa. Itseasiassa koko vanhankaupungin alue oli jollain asteella mielestäni kuin yhtä joulun teemapuistoa, vaikka syksyä elettiinkin reissuni aikana. Kuvittelin koko ajan mielessäni, miten ihanalta siellä näyttäisi lumen tultua, kun vanhojen rakennusten ikkunoissa olisi kynttilöitä jne...


Sitten itse kauppaan. Olen käynyt aikaisemminkin eri maiden joulukaupoissa, mutta mielestäni tämä oli ylivoimaisesti paras niin tunnelmaltaan, palvelultaan kuin hinnoiltaankin. Ällistelin toisen jouluihmisen eli reissukumppanina toimineen siskoni kanssa suunnilleen suu auki kaupan sisältöä. Esillepanoon oli panostettu tosissaan, kaikki oli esillä tosi nätisti joko ihan hyllyillä tai sitten asetelmissa. Tavara oli lajiteltu aika pitkälti värien perusteella, mikä oli hyvä ratkaisu ihan ähkyn välttämisenkin mielessä. Kauppa ulottui kahteen kerrokseen, ja ylemmässä kerroksessa oli aivan ihana leveistä lankuista tehty lattia. Valikoima oli todella laidasta laitaan, mutta painottui selkeästi yksittäin myytäviin joulukuusen koristeisiin. Olisin itse kaivannut ehkä hieman enemmän jotain hahmoja, tekstiileitä ja ehkä jotain hieman erikoista, kuten viinilasien merkitsijöitä sun muuta. En silti voi kuin nostaa hattua sille määrälle, minkä kaupan omistaja oli onnistunut hankkimaan toinen toistaan kivempia koristeita myyntiin. Kaikkea teki mieli hiplata ja kärrätä kassalle, mutta lopulta tyydyin pikkuiseen lintuun.
Saksassa on meneillään Oktoberfest-sesonki, joten joulua ei hirveästi näkynyt vielä missään. Lähinnä yhtä paljon kuin Suomessa, eli satunnaisia joulutuotteita myynnissä siellä täällä. Joulukaupan lisäksi toiseksi joulufanien mekaksi paljastuivat eurokaupat, eli ne liikkeet, joissa jokaisen tuotteen hinta on euron. Meinasin pillastua askartelutarvikkeiden ja muiden kanssa, mutta järkeilin rajallista matkalaukun kapasiteettia ja jo ostamaani paljon tilaa vievää joululahjaa. Ostin kuitenkin itselleni hopeisen peuran, johon ihastuin heti. Lisäksi ostimme äitille joululahjaksi jouluteemaisen kumiankan, sillä tämä keräilee kylppäriinsä erilaisia kumiankkoja. On helppoa hankkia lahjoja näin spesiaalin keräilykohteen omaavalle!


Loppukevennyksenä: ostaisitko kurkkukoristeen kuuseesi? Ihan ei nyt auennut näiden tarkoitus :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti