maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulun näyteikkunoista

Kuten varmaan te muutkin, myös minä rakastan jouluisten näyteikkunoiden tutkailua. Tänä vuonna olen ihmetellyt, miten hienoiksi eri alojen putiikit ovat osanneet koristautua. Jopa ihan pienissä kampaamoissa, silmälasimyymälöissä jne. on tosi hyvällä maulla koostettuja jouluikkunoita, jotka oikeasti kutsuvat sisään. Pienellä vaivalla iso muutos kaupunkikuvaan, ihmisten saaminen hyvälle tuulelle ja takuulla joku ylimääräinen asiakas itselle, mikäs sen parempi! Tykkään muutenkin tiirailla eri teemojen mukaan laitettuja näyteikkunoita, onhan näitä juhlapyhiä ympäri vuoden sen verran paljon että aihetta riittää lähes jatkuvasti. Myös ihan vuodenaikaikkunat ovat kivoja, syksyllä oranssit lehdet etenkin kuuluvat ikisuosikkeihini.

Vuosittain isojen kauppojen näyteikkunoiden paljastus voi olla jopa itsessään tapahtuman arvoinen asia. Olin loppuviikosta Kuopiossa, ja Sokoksen näyteikkuna on kyllä aina tiiraamisen arvoinen. Heillä on muuttuva kokoelma liikkuvia hahmoja jouluisissa puuhissa, aina ihanan tunnelmallista ja vanhanaikaista minun makuuni sopivasti. Tänä vuonna teema oli vaalea ja eläimiä täynnä. Yllätyn aina siitä, että somistaja keksii jotain uutta joka vuosi, eikä mauttomuuden puolelle ole menty kertaakaan (ihan parina viime vuonna en tosin ole näyteikkunoita ollut katsomassa, mutta Savossa asuvana muistan näitä vuosittain ihailleeni).


Ihania eläinlapsia :D

Koko joukkio joulupuurolla.


Tontut liikkuivat, viulistikin soitti menemään.

Tässä verrokkina vuoden takaista Dublinia, siellähän tyyli on paljon runsaampi ja värikkäämpi. Tykkäsin silti, ainakin on yksityiskohtia mitä katsella.


Viikonloppuna kävin sukuloimassa myös Pohjanmaalla, ja poikkesimme toki Keskisellä. Sinnehän on nyt avattu maailman suurimmaksi kehuttu joulumaa. Harmillisesti unohdin kamerani autoon, mutta jokainen voi vain kuvitella ruuhkaisen sunnuntain, hitosti joulukamaa ja huvipuistolaitteita lapsineen. Jopa minua joulufriikkinä alkoi tosi nopeasti ahdistaa, ja pitikin poistua nopeasti normaalipuolelle. Ihan liikaa tavaraa, eikä mitenkään kovin kivasti esillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti