lauantai 8. lokakuuta 2016

Ympärivuotinen joulu ja pinkkiä inspiraatiota

Asunnossani ei tarvitse kauaa pyöriä ilman jonkinlaisten jouluisiksi luokiteltavien pienten yksityiskohtien huomaamista (tosin vain vähän yli 20 neliön tilaihmeessä ei kauaa voikaan pyöriä kunnes kaikki on nähty). :) Tragikoomisinta lienee, että jääkaapissani pyöri glögipurkin jämät about elokuulle asti - piti näes säästellä! Kun eihän tuota kesällä ja syksyllä saa heti kun fiilis iskee...

Sitten niitä muita pikkujuttuja. Kynttilöitä poltan olipa vuodenaika mikä tahansa. Erilaisia tuikkulyhtyjä sun muita löytyy ihan tajuton määrä asunnon kokoon nähden, enkä tässä vuoden asuttuani ole kaikissa edes kynttilää vielä polttanut. Osa ei edes mahdu esille, vaan teen aina välillä vaihdoksia. Lisäksi hamstraan kynttilöitä, minulla on sohvapöydän virkaa toimittavassa arkussa yksi oma kolosensa polttoa odottaville. Perusteeni ostoille on yleensä "no kun sai halvalla..".


Huonekuusi toimittaa joulukuusen tehtävää pitkin vuotta. Tämä on kasvanut leveytä hurjasti minulle muuttamisensa jälkeen. Onneksi muutan hieman isompaan asuntoon pian, jospa tällekin löytyisi tilavampi sijoituspaikka :) Tilanpuutteen takia en hanki itselleni joulukuusta, joten koristelen tätä sitten. Pitäisi löytää jokin kuumenematon pieni ja siro valosarja tähän, tai sitten ostaa olkikoristeita. Hennot oksat eivät kestä mitään kovin painavaa ja suht pieni kasvi on itsessään niin nätti, ettei sitä henno peittää liikaa. Kuvassa kokoelmani sinisävyisiä Kivi- ja Kastehelmi-tuikkuja.


Ikkunalla roikkuu tähtivalosarja tunnelmavalaistuksena. Olen antanut sen palaa nyt useampana syysiltana. Tämän kanssa paljon riippuu ripustustyylistä: näin se ei näytä jouluiselta, mutta enemmän ikkunan eteen viriteltynä jouluvibat nousisivat heti.


Parin vuoden takaisen peurakauteni tuloksia. Peurat ovat edelleen minulle jouluinen eläin, toki kotimaisen poron ohella. Kynttilää en ole raaskinut polttaa, sairasta mutta totta. Joku iloinen ilta isken siihen tulet vihdoin ja viimein..


Avonaisessa hyllyssä, jossa säilytän kosmetiikkaa, on second hand Muumi-peltilaatikko kaikelle pienelle irtorojulle. Ei ole liian jouluinen, eihän? :D Kaikki mahdolliset peltipurkit ovat kovassa käytössä sekä kosmetiikan että ruuan parissa, ja Muumit nyt vain ovat ikisuosikkejani.


Sain vuosia sitten kavereiltani lahjaksi Painajainen ennen joulua -3D-julisteen, joka päätyi kehyksiin. Eräs suurimpia lempielokuviani, joka yhdistää sopivasti kaksi lempipyhääni.

Kävin eilen ostoksilla uuteen asuntooni liittyen. Olen sisustanut kauan sinisellä nuoruuden överipunaisen vaiheen jälkeen, mutta nyt jotenkin punaisuus alkoi hiipiä itsestään tuonne tulevien seinien sisälle. Sohvani menee vaihtoon, ja poikakaverin nurkissa ylimääräisenä pyörivä on punainen. Koska en halua sekoittaa sinistä ja punaista, päätin yhdistää punaisen ja vaaleanpunaisen/pinkin. Punaista omistan jo säkkituolin, verhojen ym. muodossa, mutta tuo vaaleanpunainen puoli on nyt hankinnassa. Värinvaihdos näkyy varmasti joulun laittamisessa ja asunnon koristuksessa. Pinkki ja punainen höystettynä jouluna valkoisella ja hopealla, aika toimiva combo.

Kuulun kyllä niin siihen ihmistyyppiin, joka tarvitsisi valtavat varastot kaikkea sisustuskamaa eri väreissä, että saisin vaihtaa värejä aina tarpeen tullen :) Olisi ihanaa kun voisi vaan heittää verhot, sohvatyynyt ja matot vaihtoon ja muuttaa koko asunnon olemus pienellä vaivalla.

Vielä loppuun hieman inspiskuvia, joita googlasin liittyen pinkkiin joulun teemavärinä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti