tiistai 8. joulukuuta 2015

Omena-kaneli-joulutortut ja Kalevin joulusuklaa

Tein tämän vuoden ensimmäisen satsini joulutorttuja. En ole aiemmin kokeillut omena-kanelimarmeladia ja olen kuullut sitä haukuttavan, joten kokeiltava oli. Tykkään hirveästi omenan ja kanelin makuliitosta, ja vedän sitä mielelläni eri muodoissa etenkin syyskesällä. Ajattelin, että yhdistelmä voisi helposti tehdä tortuista liian pliisuja kokonaisuuksia, mutta ainakin kunnon voitaikinalevyjen kanssa leivotut tortut olivat oikeasti tosi hyviä! Joulukautena normaaleihin luumutorttuihin kyllästyy helposti, ja nämä olivat kyllä hyvää vaihtelua. Pohdin jo sitä, että pitäisikö hamstrata tätä hilloa jääkaappiin kun sitä vielä saa, jotta voin soveltaa sitä eri paikkoihin pitkin vuotta..:)


Olin viikonloppuna Virossa, ja Kalevin suklaan ystävän piti tietysti tuoda heidän jouluversiotaan koti-Suomeen asti. Levyn ulkonäkö ei ainakaan ole mitään hillityn perinteinen, vaan enemmän lapsia kosiskeleva.


Suklaassa maistuu appelsiini ja keksinmurut. Se ei ole mitenkään kovin voimakas maultaan, vaan menee varmasti nimenomaan koko perheen joulusuklaana. Kalevin makusuklaat ovat aina olleet suosikkejani Fazerin ohella, eikä pettymystä tullut tälläkään kertaa. Tykkäsin, menisi helposti enemmänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti