sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

No onkos tullut...joulu?!

Joulun jälkeen alesta ostamani amarylliksen sipuli osoittautui astetta jännemmäksi tapaukseksi. Siinä oli ostettaessa jo nuppu ja lyhyt varsi näkyvissä, joten ajattelin sen kukkivan viimeistään ystävänpäiväksi. Istuttelin sipulin multaan, ja hirveän pitkään aikaan ei tapahtunut yhtään mitään. Sipuli rupesi pian pukkaamaan toistakin nuppua, mutta kuoletti ensimmäisen jostain syystä. Ystävänpäivä tuli ja meni, ja toinen nuppu rupesi viimein kasvattamaan varttakin. Odottelin kukintaa pääsiäiselle, joka sekin meni. Vihdoin huhtikuun alussa nuppu alkoi avautua! Sainkin synttäreikseni joulukukan, josta kuoriutui yllättävän pieni ja vähän aikaa kestävä kukinto. Mutta nättihän se oli kuin mikä. Hempeästä väristä johtuen amaryllis ei tuntunut mielestäni yhtään jouluiselta.



Ilokseni olen huomannut, että keväiset hyasintit ovat yleistyneet kauppojen hyllyillä melko nopeasti. Olin itse pääsiäistä paossa Tallinnassa, joten en hankkinut pääsiäiseksi kukkia. Ostin kuitenkin yhden hyasintin pääsiäisen jälkeen Tokmannilta, jossa tarjolla oli myös muita värejä. Innostuin eniten pastellisen keltaisesta, joka alkoi eilen aueta oltuaan jääkaapissa odottamassa amarylliksen ohikukintaa. On kyllä ihana tuoksu!


Yleensä olen kukkieni kanssa melkoisen vuodenaikasidonnainen, eli ostan vain kunkin sesongin kukkia. Tänä keväänä nuo jouluiset jutut ovat olleet ihan poikkeus, muuten meillä on narsissia ja orvokkia pihakukkina.


Kun kerran synttärit tuli jo yllä mainittua, niin olihan niihinkin pakko saada jotain jouluista! Muutamat sukulaiset tulivat kahvittelemaan, joten kaivoin pakkasesta joulun jälkeisestä alesta ostetun vaalean piparitaikinan. En ole koskaan enne syönytkään vaaleita pipareita, joten odotin näitä innolla. Vetäisin piparit vieläpä menneen pääsiäisen kunniaksi pupumuotilla, että on nyt varmasti kaksi mennyttä juhlaa samalla kertaa mukana. Piparit olivat itseasiassa omaan makuuni tosi hyviä, ja omenaisuus teki niistä mielestäni hyvin syksyisiä. Pitääkin jopa miettiä, tekisinkö näitä syksyisiin häihini koristeltuina versioina! Mikäli taikinaan siis on jo syyskuussa kaupoissa...


Josko nämä loput joulun 2017 jutut olisivat viimein tässä, enkä onnistuisi enää hirveästi ripottelemaan joulujuttuja kesälle..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti